Jaroslav Dodok Rôzne

Koho si ľudia z Facebooku mažú najčastejšie? Chválenkárov!

Takmer polovica respondentov priznala, že si niekoho vymazala preto, že pričasto zverejňoval nové statusy, množstvo používateľov odradili aj nevhodné fotografie. Dôvodov je však viac.

Ilustračný obrázok k článku Koho si ľudia z Facebooku mažú najčastejšie? Chválenkárov!
Zdroj: Webnoviny.sk

Používatelia sociálnej siete Facebook, ktorí sa na svojom konte zvyknú chvastať, najčastejšie miznú zo zoznamov priateľov.

Ukázal to prieskum portálu PromotionalCo­des.org.uk, podľa ktorého si až 68 percent ľudí zo zoznamu priateľov vymazalo práve tých, ktorí ich unavovali neustálym vychvaľovaním sa.

Na druhom mieste skončili tí, ktorí často informujú o svojich vzťahoch. Vymazalo si ich 61 percent používateľov. Päťdesiatsedem percent ľudí prihlásených na Facebooku si zas zo zoznamu priateľov odstránilo tých, s ktorými sa už nestretávajú osobne.

„Naša štúdia dokazuje, že zverejňovanie priveľa informácií môže niektorých ľudí odradiť, keďže je možné vnímať to ako chvastanie sa,“ vysvetlil hovorca PromotionalCo­des.org.uk.

„Ak vám záleží na tom, aby rástol váš zoznam priateľov, je dôležité informovať o sebe pravidelne a úprimne, ale zároveň si pamätať, že sa rozprávate s množstvom ľudí, ktorí nemusia byť blízkymi priateľmi,“ dodal.

Takmer polovica respondentov priznala, že si niekoho vymazala preto, že pričasto zverejňoval nové statusy a 41 percent používateľov odradili nevhodné fotografie. Dôvodmi odstránenia zo zoznamu priateľov bolo aj zlé vyjadrovanie sa či závisť v súvislosti s dovolenkami facebookových priateľov. V ankete sa zúčastnilo 820 používateľov Facebooku.

A čo vy, aké máte dôvody na to, aby ste si niekoho vymazali z priateľov?

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM