Kornel Kubík Rôzne

Končíte strednú školu? Veľtrh vám pomôže rozhodnúť sa, kam potom...

V týchto týždňoch sa maturanti rozhodujú, na akú vysokú školu poslať prihlášku, alebo či radšej zvoliť iné vzdelávanie alebo ísť do práce či zahraničia. Pomôcť študentov pri tomto rozhodovaní je cieľom špecializovaného veľtrhu "Kam po strednej?".

Ilustračný obrázok k článku Končíte strednú školu? Veľtrh vám pomôže rozhodnúť sa, kam potom...
Foto: Kornel Kubík

Veľtrh sa uskutoční v piatok (7. 2.) v bratislavskom Avione od 9.00 h do 18.00 h.

„Po úspešnom Dni župných škôl v Avione, ktorý pomohol našim deviatakom, podáme tentoraz pomocnú ruku aj študentom, ktorí končia strednú školu. Cieľom je, aby absolventi našich stredných škôl našli dobré uplatnenie a aby tí, ktorí sa rozhodnú pre ďalšie štúdium, mali pred odovzdaním prihlášok čo najlepší prehľad o tom, čo tá-ktorá škola ponúka,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo.

Vysoké školy aj veľkí zamestnávatelia

V rámci prvého ročníka veľtrhu „Kam po strednej?“ predstavia svoju ponuku bratislavské vysoké školy, vzdelávacie inštitúty, jazykové školy, ale aj veľkí zamestnávatelia či personálne agentúry.

Hlavným cieľom podujatia je pomôcť študentom a ich rodičom správne sa rozhodnúť o ďalšom smerovaní v živote. Študenti budú mať k dispozícii široký výber z 13 vysokých škôl z Bratislavského kraja, viacerých jazykoviek, vzdelávacích inštitútov a množstva ďalších odborných združení a firiem.

„Veľtrh poskytne hodnotné informácie a atraktívny sprievodný program pre rôzne skupiny stredoškolákov a ich rodičov. Množstvo zaujímavých informácií o dennom aj externom vyučovaní na bratislavských vysokých školách čaká na tých mladých ľudí, ktorí ešte zvažujú prihlásenie sa na vysokú školu. Pre záujemcov budú pripravené aj ponuky predprípravných kurzov,“ doplnila tlačová tajomníčka BSK Miroslava Rácová.

Keď na výšku ísť neplánujete

Na svoje si prídu aj študenti, ktorí neplánujú ísť na vysokú školu, ale chcú sa vzdelávať inou formou, prípadne sa zamestnať. Ponúknuté jazykové kurzy alebo doplnkové kvalifikačné kurzy im umožnia správne naštartovať svoj profesijný život.

Hodnotné informácie čakajú aj na študentov, ktorí chcú odísť na čas do zahraničia. Okrem intenzívnych jazykových kurzov budú pre nich pripravené aj ponuky na prácu v zahraničí a s tým súvisiace poradenstvo.

Prečítajte si aj: Čaká vás výber univerzity? Dajte sa na americký spôsob štúdia!

Chcete sa aj vy stať tvorcom spravodajstva Student24? Máte záujem pripravovať rozhovory, zúčastňovať sa inšpiratívnych podujatí a nahliadnuť do zákulisia školstva? Napíšte nám na: student@global24.sk , pošlite nám vašu tvorbu…

Končíte strednú školu? Veľtrh vám pomôže rozhodnúť sa, kam potom...
1
Galéria
Foto: Kornel Kubík
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM