Kornel Kubík Udalosti

Konferencia TEDxYouth prichádza na Slovensko: Inšpiruje študentov stredných škôl

TEDx je medzinárodný formát konferencií, na ktorých vystupujú rečníci z rôznych oblastí a populárny je už aj na Slovensku. Avšak prvýkrát sa u nás uskutoční konferencia TEDxYouth, ktorá je určená pre stredoškolákov.

Ilustračný obrázok k článku Konferencia TEDxYouth prichádza na Slovensko: Inšpiruje študentov stredných škôl
Foto: Jaroslav Dodok

TEDxYouth sa koná sa 7.2.2015 v bra­tislavskom V-klube. Počas celodenného podujatia sa predstaví 10 rečníkov a uskutoční sa 6 workshopov.

Cieľom TEDxYouth Bratislava je zoznámiť mladých ľudí s inšpiratívnymi osobnosťami, ktoré už v mladom veku začali svoju úspešnú cestu, a tak ich motivovať k väčšej proaktivite a záujmu o svoje okolie. Témou podujatia je “Power in YOUth” – teda že sila a energia sa nachádza v mladých ľuďoch, konkrétne v každom z nás, treba ju iba objaviť a využiť.

10 inšpiratívnych rečníkov

Dušana MÁZOROVÁ, Marián KASAN, Izabela MALAŠENKOVÁ, Martin POLIAČIK, Vlado VACULÍK, Slavo SOCHOR, Palo BARTOŠ, Hana SKLJARSZKA, Boris VAVRÍK a Matej SAPÁK. Poznáte tieto mená?

Hana je bývala delegátka mladých v OSN, ktorá má teraz svoj dream job. Izabela svojou aktivitou mení mladých v Bratislave, Vlado založil prvé coworkingove centrum v Bratislave a Palo vytvoril grafiku pre festival Grape. To sú v krátkosti predstavení niektorí rečníci konferencie.

Workshop aj o budúcnosti vysokých škôl

Počas konferencie bude prebiehať aj 6 workshopov. Jej účastníci majú na výber workshopy o štúdiu v zahraničí, podnikaní, či o tom, ako zmeniť svet. Medzi známe osobnosti, ktoré budú viesť workshop, patrí minister školstva Juraj Draxler. Hovoriť bude o tom, ako budú vyzerať vysoké školy o 20 rokov a či vôbec do nich budeme chodiť alebo všetko bude vo virtuálnom svete.

O podujatie bol veľký záujem – počet prihlásených prevýšil takmer dvojnásobne jeho kapacitu. „Bolo náročne vybrať účastníkov, všetci sú skvelí, ale kapacita sály nám to nedovolila,“ povedal pre Študent 24 projektový manažér podujatia Martin Ševeček. Organizátori veria, že svojou činnosťou inšpirujú aj ďalších rovesníkov a odštartujú tak na Slovensku novú tradíciu kvalitných neformálno-vzdelávacích podujatí pre študentov stredných škôl.

O vystúpenia neprídete, aj keď tam nebudete

Ak nie ste medzi účastníkmi konferencie, o vystúpenia rečníkov neprídete. Po konferencii si budete môcť pozrieť video z vystúpenia každého jedného spíkra, ktorý vystúpi na TEDxYouth Bratislava. „Video bude a veľmi sa tešíme tomu, že myšlienky hodné šírenia sa dostanú aj medzi tých, ktorí sa nebudú môcť zúčastniť konferencie,“ doplnil Martin Ševeček.

Viac sa o inšpiratívnych rečníkov dozviete na facebookovej a internetovej stránke TEDxYouth Bratislava.

Študent24/Matúš Sedlák
Ilustračné foto: TEDxNitra

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM