Jaroslav Dodok Rôzne

Košickí gymnazisti mali najlepšiu marketingovú prezentáciu

Študenti Gymnázia na Poštovej ulici v Košiciach sa prebojovali na marcovom veľtrhu študentských firiem na prvé miesto v kategórii Najlepšia marketingová prezentácia a skončili zároveň ako tretí najlepší marketingový tím.

**Košičania sa dostali do Bukurešti ** Vďaka tomu postúpili na európske finále súťaže JA-YE Company of the Year Competition v júli v rumunskej Bukurešti. Ide o prestížnu ekonomickú súťaž pre stredoškolákov v Európe.

[blockquote]**Ko­šičania porazili v Žiline vyše 50 slovenských študentských firiem. Spoločnosť Aim predstavila na trhu inovatívny produkt, ktorým je energetická čokoláda. **Gymnazisti vytvorili typ čokolády na prírodnej báze, ktorá má vďaka prímesi ovocia Goji a Acai výrazne posilnenú energetickú zložku. Spolupracovali pri tom s výrobcami kvalitnej čokolády v Čechách a vo Švajčiarsku. [/blockquote]

Gymnazistov podporil v úspechu aj starosta košického Severu Marián Gaj. „Aj keď Gymnázium na Poštovej ulici nie je na Severe, jeho študenti sú Severania a ja som veľmi rád, že ako starosta a občan mesta môžem finančne a technicky podporiť víťazov tejto súťaže,“ komentoval.

Projekt Junior Achievement aplikovaná ekonómia je vzdelávací program pre študentov 3. a 4. ročníka stredných škôl. Študentská spoločnosť je jedna z najzaujímavejších častí programu. Stredoškoláci reálne zakladajú vlastnú spoločnosť, volia svojho prezidenta a štyroch viceprezidentov, ktorí ju riadia a s aktívnou pomocou ostatných spolužiakov – zamestnancov firmy – plnia predsavzaté plány. Fungujú ako firma na trhu, avšak s časovým obmedzením ich existencie (minimálne dva mesiace a maximálne osem mesiacov).

Študenti získajú základný kapitál predajom „akcií“, rozhodnú sa pre produkt, pripravia marketingový prieskum, stanovia cenu produktu, vyrábajú alebo ponúkajú služby a realizujú predaj podporovaný marketingovými aktivitami. Pracujú s firemnými účtovnými knihami, pripravujú výročnú správu a spoločnosť majú napokon doviesť k likvidácii podľa platných predpisov.

Zdroj: TASR Ilustračná foto: stpke.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM