Jaroslav Dodok Rôzne

Kritizovanie maturít, ale aj zvýšený záujem o štúdium v zahraničí

Správy zo študentského prostredia si nenechajte újsť ani tento mesiac. Nové vydanie časopisu Students ponúka nielen odvážny názor na maturity, ale dočítať sa môžete aj o štúdiu v USA.

Na tohtoročnú maturitu len tak ľahko nezabudneme

Nespočetné množstvo sťažností, nejednotné zadania či neúplný kľúč správnych odpovedí. Aj to sú už doznievajúce výčitky patriace k životnej skúške stredoškolákov, k tohtoročnej externej maturite zo slovenského jazyka, ktorá sa konala 13. marca. To, že náročnosť testov z roka na rok stúpa sme síce tušili, no nikto nám nepovedal, že vedomosti z gramatiky či literatúry si môžeme nechať doma.

Nie každá pouka pre študentov je bezpečná

Aj napriek tomu, že žijeme vo svete, v ktorom sú najčastejšie skloňované slová ako demokracia, morálka a ľudské práva, je iba do USA každoročne predaných viac ako 14 tisíc ľudských jedincov, ktorí získali nálepku otroctva. Najčastejšie sa obeťami obchodu s bielym mäsom stávajú ženy. Často sú to dievčatá zo sociálne slabších pomerov, ktoré za vidinou zárobku prichádzajú do cudziny prostredníctvom rôznych agentúr. Tie im majú zabezpečiť slušnú prácu, kvalitný zárobok a bezpečné prostredie..

5. vydanie časopisu si môžete prečítať tu: http://suskaweb.sk/…TUDENTS5.pdf

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM