Jaroslav Dodok Univerzity

Ľahší rozbeh štúdia v ČR vďaka grantu

Bol si prijatý/á na niektorú českú vysokú školu a teda budeš od septembra prvákom? Nič neobvyklé, u našich západných susedov sa takto každoročne rozhodne pokúsiť získať vzdelanie tisíce Slovákov. Vieš však, že pomerne jednoducho môžeš práve vďaka tom

Ľahší rozbeh – práve takýto je názov štipendijného programu Nadácie pre rozvoj vzdelávania, ktorá podporí čiastkou 10 000 Kč (400 € podľa aktuálneho kurzu) vybraných slovenských študentov 1.ročníka českých VŠ, a naopak českých prvákov študujúcich na slovenských VŠ.

Kde je háčik?[/size][/co­lor]

Aby si mohol byť zaradený do výberového procesu, musíš napísať esej v rozsahu minimálne 6100 znakov (cca 3 – 4 strany) na tému „Ako chcem v budúcnosti pomáhať potrebným a prispievať tak k myšlienke filantropie. Kto z tých, ktorí pomáhajú, ma inšpiruje? Som ochotný deliť sa s tými, ktorí to potrebujú, o svoj zisk?“. Okrem toho sa tento proces samozrejme neobíde aj bez množstva administratívy – a teda musíš doložiť kópiu dokumentu o prijatí na VŠ, potvrdenie zo študijného oddelenia o zápise na VŠ, písomné odporúčanie učiteľa zo strednej školy s pečiatkou školy, vyplnenú prihlášku ale aj štrukturovaný životopis.

Doplňujúce informácie…[/si­ze][/color]

Kompletnú žiadosť zašli na adresu nadácie, ktorá je: Nadace pro rozvoj vzdělání Anežská 10 110 00 Praha 1

Možnosť postúpiť do II. kola[/size][/color]

Môžeš tak urobiť do 15.septembra a do 30 dní budeš informovaní o tom, či si postúpil do II.kola, ktoré pozostáva z osobného pohovoru. Zdá sa ti to príliš zložité? Určite jednoduchšie ako makať celý mesiac, no nie? Okrem toho si uvedom, že ak ti niekto dáva finančné prostriedky, musí si byť istý, že práve ty si ten „pravý“ a s finančnými prostriedkami naložíš čo najlepšie. A v zásade taktiež samozrejme platí, že nič nie je zadarmo.

Tak pusťte sa do toho! Život u našich susedov, no najmä v ich hlavnom meste je neporovnateľne drahší, takže takáto podpora sa Vám určite zíde.

Bližšie informácie a prihláška k dispozícií na tejto stránke: [link=http://www­.nadaceprovzde­lani.cz/lehci-rozbeh]nadace­provzdelani.cz[/lin­k]

student24/Lenka Čurillová foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM