Jaroslav Dodok Rôzne

Lyžiarske strediská sú pripravené na prázdninujúcich školákov

Jednotlivé turistické regióny Slovenska sa už v predstihu pripravili na príchod prázdninujúcich detí s rodičmi a ponúkajú množstvo zaujímavých možností na strávenie voľných dní.

Ilustračný obrázok k článku Lyžiarske strediská sú pripravené na prázdninujúcich školákov
Foto: Monika Földešiová

Od pondelka 18. februára začínajú jarné prázdniny postupne pre všetkých školákov na Slovensku. Jednotlivé turistické regióny Slovenska sa už v predstihu pripravili na príchod prázdninujúcich detí s rodičmi a ponúkajú množstvo zaujímavých možností na strávenie voľných dní.

„Rodiny s deťmi, ktoré počas jarných prázdnin zostanú doma, majú možnosť využiť lokálne akcie pripravené v spolupráci s oblastnými organizáciami cestovného ruchu a centrami voľného času. Tie si pre deti pripravili aj rôzne denné tábory s bohatým programom. Slovensko ako turistická destinácia má Slovákom čo ponúknuť, navyše dovolenkou u nás tak pomôžu našej ekonomike,“ povedal hovorca ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Martin Kóňa.

Rodičia so školákmi môžu využiť širokú škálu rôznych akcií od športového vyžitia na lyžiach, cez návštevy liečivých termálnych prameňov a aquaparkov, až po návštevy pamiatok a rôznych podujatí organizovaných špeciálne pre deti.

Pre lyžiarskych nadšencov pripravila Železničná spoločnosť Slovensko už siedmy rok po sebe výhodný balíček Vlak + Skipas do viacerých lyžiarskych stredísk.“ Cestujúci v rámci jedného balíka získajú spiatočný cestovný lístok na vlak z ktorejkoľvek stanice na Slovensku do stanice najbližšej pri zvolenom lyžiarskom stredisku a ako bonus zároveň získajú aj jednodňový skipas. V zazmluvnených strediskách bude fungovať aj autobusový transfer zo železničnej stanice priamo k lanovkám,“ dodal Kóňa.

Najväčšie slovenské lyžiarske strediská ponúkajú praktický spoločný sezónny skipas (SLOVAKIA SUPER SKIPAS), ktorý je platný v strediskách Tatranská Lomnica, Starý Smokovec, Štrbské pleso, Donovaly, Veľká Rača, Ružomberok, Vrátna a Jasná Nízke Tatry. „Práve posledné uvedené stredisko zaradil najväčší vydavateľ turistických sprievodcov na svete Lonely Planet na siedmu priečku rebríčka najlepších zimných destinácií v Európe. V ponukách pre prázdninujúce rodiny s deťmi nezaostávajú ani ubytovacie zariadenia, ktoré v spolupráci s lyžiarskymi strediskami, aquaparkmi a ďalšími turistickými zariadeniami v regióne vytvorili výhodné pobytové balíky. Ide najmä o viacdenné ubytovanie, skipas, vstup do wellness centra alebo aquaparku a často aj regionálnu kartu zliav,“ doplnil hovorca ministerstva.

Pre deti a rodičov, ktorí už majú dosť zimy a snehu je ideálna návšteva liečivých termálnych prameňov, ktorých máme na Slovensku viac ako sto, prípadne návšteva aquaparkov spojených s príjemným relaxom vo wellness zóne.

Jarné prázdniny sa začínajú v pondelok 18. februára pre deti z východného Slovenska, ďalší týždeň si budú dni bez školy užívať deti na strednom Slovensku a prvý marcový týždeň si budú prázdniny užívať deti zo západného Slovenska.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM