Jaroslav Dodok Rôzne

Maturantov dnes prišiel podporiť aj minister Dušan Čaplovič

V pondelok 27. mája 2013 zavítal minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Dušan Čaplovič na Súkromnú strednú umeleckú školu v Hodruši Hámroch. Pri tejto príležitosti sa stretol s pedagogickým zborom a maturantmi, ktorí počas tohto týždňa skladajú svoju skúšku dospelosti.

Ilustračný obrázok k článku Maturantov dnes prišiel podporiť aj minister Dušan Čaplovič
Foto: Jaroslav Dodok

Zároveň odovzdal čestné uznanie študentke Anežke Gúberovej za vynikajúce štúdijné výsledky, reprezentáciu školy na celoštátnych a medzinárodných súťažiach v oblasti umeleckého spracovania kovov a drahých kameňov.

Po krátkej diskusii a prehliadke priestorov sa Dušan Čaplovič presunul do Štiavnických Baní, kde navštívil ZŠ s MŠ M. Hella. Ide o výnimočnú školu, ktorá ako jediná základná škola na svete vyučuje predmet Sokoliarstvo, poľovníctvo a lesníctvo. Počas slávnostného programu predvedú žiaci ukážky sokoliarskeho výcviku, ako aj jazdu na koni.

V rámci svojej profilácie je škola zameraná na lesnícke vzdelávanie, pozitívne chápanie ochrany prírody a tiež na cestovný ruch. Okrem toho sa žiaci venujú aj canisterapii a avesterapii (terapia pomocou vtákov).

Zdroj: minedu.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM