Jaroslav Dodok Rôzne

Maturita - formalita?

Tento týždeň (17.-20.4.) maturujú na vybraných stredných školách žiaci, ktorí sa pre chorobu alebo z iných objektívnych dôvodov nemohli zúčastniť na riadnom termíne písomných maturít. Tie prebiehali v týždni od 13. do 16. marca.

„Na externej časti a písomnej forme internej časti maturity sa v náhradnom termíne zúčastňuje celkovo 161 žiakov. Uskutočňuje sa na vybraných 17 stredných školách vo všetkých krajoch, ktoré určili krajské školské úrady,“ informoval TASR hovorca ministerstva školstva Michal Kaliňák.

Maturanti začali v pondelok (17.1.) slovenským jazykom. Dnes písomná maturita pokračuje cudzími jazykmi, z ktorých v náhradnom termíne maturuje 111 žiakov. Vo štvrtok (19.4.) príde na rad matematika, z ktorej maturuje deväť žiakov, keďže je to dobrovoľný maturitný predmet, a maďarský jazyk a literatúra.

[blockquote] Výsledky žiakov v externej časti maturitnej skúšky budú na stredné školy dodané v elektronickej aj písomnej forme do 11. mája 2012.[/blockquote]

V tomto školskom roku sa na skúšku dospelosti prihlásilo celkovo 60.355 žiakov na 758 stredných školách s vyučovacím jazykom slovenským, maďarským a ukrajinským. Písomné maturity absolvuje aj 1088 žiakov so zdravotným znevýhodnením.

Text + foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM