Eva Viestová Rôzne

Megaúspech gymnazistov: 2. miesto vo svetovom finále!

Égalité, študentská spoločnosť z Evanjelického gymnázia v Tisovci obsadila 2. miesto vo svetovom finále Social Innovation Relay. Je to súťaž pre študentov stredných škôl na tvorbu a rozvoj nových obchodných konceptov, ktoré by mali mať pozitívny soci

Organizácia Junior Achievement Europe, so sídlom v Bruseli 18. júla 2012 oznámila víťaza druhého ročníka Social Innovation Relay, globálnej výzvy, ktorú organizuje Junior Achievement a HP pre študentov stredných škôl na tvorbu a rozvoj nových obchodných konceptov, ktoré by mali mať pozitívny sociálny alebo environmentál­ny dopad.

Emulsified Environmentalists, tím žiakov z Juhoafrickej republiky, vyhral súťaž s konceptom solárnej lampy z recyklovaných materiálov, ktorá prinesie svetlo do znevýhodnených komunít a zároveň eliminuje environmentálne a zdravotné škody spôsobované tradičnými petrolejovými lampami.

**Na druhom mieste skončili tímy z Číny (Team Flower) a Slovenska (égalité), s nápadmi na program, ktorý školí mladých dobrovoľníkov pre prácu so staršou populáciou Číny a vzdelávacie DVD podporujúce odbornú prípravu zameranú na zvýšenie povedomia v otázkach dopadov migrácie na mladých ľudí. **

Súťaže sa zúčastnilo viac ako 20.000 študentov z 13 krajín. Social Innovation Relay je najväčší vzdelávací projekt , ktorý využíva virtuálne komunikačné možnosti. Do súťaže bolo registrovaných 1564 tímov. Vo svetovom finále súťažilo 13 najlepších tímov z jednotlivých krajín ( Juhoafrické republika, Čína, Slovensko-égalité, USA, Brazília, Francúzsko, Anglicko, Keňa, India, Rumunsko, Rusko, Bulharsko a Egypt.)

Celá súťaž, projekty, komunikácia a video konferencie prebiehali v anglickom jazyku.

Do svetového finále postúpila š. s. égalité po víťazstve na národnej súťaži, žiaci – Andrej Batyás, Hanka Opálková, Dominika Kubišová, Daniela Sochorová a Eduard Stankovič zúčastnili národného kola v súťaži HP Social Innovation Relay.

Hanka Opálková, koordinátorka projektu zo š.s. égalité povedala : **„ Počas súťaže Social Innovation Relay (SIR) sme sa zamýšľali nad globálnymi problémami a snažili sme sa na ne nájsť riešenia, ktoré by zlepšili život na našej planéte. SIR nám poskytla obrovskú skúsenosť v tímovej spolupráci, v prezentovaní nášho nápadu a naučila nás myslieť vo veľkom". ** Film Kick out the difference je študentský amatérsky film, ktorý sa zaoberá problematikou migrácie a jej vplyvu na spoločnosť. Skutočný príbeh stredoškoláčky je emotívny a ukazuje mladým ľuďom príčiny migrácie. Snahou tohto filmu je informovať mladých ľudí o tejto problematike a znížiť predsudky voči migrantom.

Megaúspech gymnazistov: 2. miesto vo svetovom finále!
1
Galéria
Egalite Tisovec
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM