Jaroslav Dodok Rôzne

Na hokejovú školu Mariána Gáborika sa prihlásili stovky mladých ľudí

Viac ako 700 detí z celého sveta v piatich týždňových turnusoch sa vystrieda počas tohto leta v hokejovej škole Mariána Gáboríka v Trenčíne. Jej štvrtý ročník odštartoval v nedeľu (1.7.) v MG aréne v Trenčíne.

** „Som rád, že škola sa takto rozbehla a ja spolu s niektorými ďalšími chalanmi budem môcť odovzdať svoje hokejové skúsenosti. Nie je to o tom, že za týždeň sa deti naučia hrať hokej, ale je to dobrý štart a za ten týždeň pre ne pripravíme hravou formou mnoho aktivít,“** povedal na dnešnej tlačovej besede Marián Gáborík.

Podľa jedného z manažérov hokejovej školy Michala Krúpu, do Trenčína prichádzajú hokejové talenty doslova z celého sveta a cudzinci tvoria viac ako polovicu účastníkov školy.** „Prichádzajú deti z celej Európy, ale vďaka popularite Mariána Gáboríka za morom prichádzajú aj deti z Kanady a Spojených štátov amerických. Mali sme tu dokonca aj deti z takej nehokejovej zeme, ako je Mexiko,“** povedal Krupa s tým, že len v tomto roku príde do Trenčína viac ako 90 detí z Poľska či 45 detí zo Švédska.

// ** „Počas týždňa k nám príde 25 až 30 viac či menej známejších trénerov, medzi nimi napríklad Haščák, Bokroš. Pomôcť prídu aj súčasní či bývalí hokejisti. Pre deti je pripravený bohatý sprievodný program, návšteva kúpaliska, hradu, pamätihodností či autogramiáda s hviezdami NHL a KHL ako Marián Hossa, Marcel Hossa, Marián Gáborík, Branko Radivojevič, Tomáš Kopecký, Zdeno Chára, Richard Lintner a v minulosti aj Pavol Demitra,“ **//uzavrel Krupa s tým, že o deti sa počas týždňa stará okrem trénerov aj 15 vychovávateľov a hokejová škola Mariána Gáboríka je najväčšou v Európe.

Bezprostredne po tlačovej besede odovzdal Marián Gáborík symbolický šek na 3000 eur riaditeľovi ZŠ Hodžova, kde hokejovo vyrastal nielen on, ale aj mnoho ďalších hokejových osobností.** „Chodil som do tejto školy a týmto spôsobom by som chcel vrátiť škole to, čo mi dala,“** doplnil Gáborík.

student24/tasr foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM