Jaroslav Dodok Životný štýl

Nohy britskej študentky narástli do enormných rozmerov

Nákup topánok je pre anglickú študentku Emmu Cahill nočnou morou – nie preto, že by neznášala módu – práve naopak. Nájsť vhodnú obuv na jej 33 cm dlhé chodidlá je však umenie.

Má 19-násť a meria takmer 2 metre[/size][/co­lor]

Emma Cahill, 19-ročná Angličanka, zbožňuje topánky. V jej šatníku sa však desiatky a desiatky nepotrebných párov nenájdu. Emma má totiž jedny z najväčších nôh v Európe a nájsť pre ňu vhodný pár je takmer umenie.

Študentka na Oxford Brookes University, ktorá meria 1,95 metrov, má nohy úctyhodných rozmerov. Bežne nosí veľkosť 14, čo je dvojnásobok priemernej veľkosti britských žien. Len pre porovnanie – britská veľkosť 7 zodpovedá európskej 40½ , dámska veľkosť 14 sa v bežných tabuľkách nenachádza.

Nezmestí sa do auta[/size][/color]

„Myslím, že mám najväčšie chodidlá v Európe, čo mi znemožňuje kúpiť si topánky, ktoré by mi sadli. Mám jeden pár topánok na opätkoch, ale nie sú veľmi štýlové. Snívam o Louboutinkách,“ uviedla rodáčka z Worcestera.

Emma sa každý deň vďaka svojej výške stretáva s rôznymi problémami – nezmestí sa do auta, udiera si hlavu do zárubní a nájsť dostatočne veľké oblečenie je pre ňu veľký boj.//** „Najväčším problémom však zostáva nájsť topánky, ktoré by mi sadli. Je len jedno miesto v Nemecku, kde si ich dokážem kúpiť. Naposledy som tam nechala 500 libier za päť párov,“** //sťažuje sa Angličanka.

Nohy ako člny[/size][/color]

Emma mala už od detstva oveľa väčšie nohy ako jej rovesníci. Keď mala 9 rokov, nosila topánky veľkosti 9 (európska veľkosť 43) – rovnaké, ako jej 49-ročná mama Jane. Odvtedy sa jej každý rok zmenila veľkosť topánok o jedno číslo. Jej nohy prestali rásť, až keď mala 14 rokov://** „Tak som si vydýchla. Bála som sa, že budem mať nohy ako člny.“**//

Nohy Angličanky merajú 33 cm a s každým párom topánok, ktoré sa jej podarí zohnať, narába ako s pokladom. Jedny už stihla opraviť trikrát a dokonca ich trikrát za rok prefarbila. „Neviem, čo budem robiť, keď sa úplne rozpadnú – asi si budem musieť naplánovať ďalší výlet do Nemecka. V obchode majú len topánky do veľkosti 13, ale obuvník mi sľúbil, že mi ich vyrobí aj vo veľkosti 14. Je mojou jedinou nádejou,“ smeje sa Angličanka.

student24/webnoviny foto: sita

chodidla
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM