Jaroslav Dodok Rôzne

O vzdelávacie aktivity IUVENTY prejavilo záujem viac ako 3 tisíc ľudí

IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže pomáha zlepšovať kvalitu neformálneho vzdelávania na Slovensku aj prostredníctvom odborných seminárov a školení pre ľudí, ktorí sa venujú práci s mládežou. Za uplynulý rok sa prišlo do IUVENTY vyškoliť viac ako 3000 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku O vzdelávacie aktivity IUVENTY prejavilo záujem viac ako 3 tisíc ľudí
Foto: Jaroslav Dodok

Vzdelávanie sa týkalo mimoškolskej práce s mládežou na rôznych úrovniach. Absolventi niektorých typov školení získali osvedčenie, ktoré slúži na potvrdenie získaných zručností a ako doplnok portfólia pri formálnom vzdelávaní alebo hľadaní práce.

Záujemcom o vzdelávanie v oblasti práce s mládežou ponúkla IUVENTA v minulom roku 124 rôznych seminárov a školení. Najväčší záujem bol o tému neformálneho vzdelávania v práci s mládežou (1199 účastníkov). Účasťou nesklamali ani samotní mladí ľudia vo veku 15–19 rokov, ktorí majú ambície stať sa mladými vedúcimi v rámci programu KomPrax – Kompetencie pre prax (512 účastníkov).

Záujem bol aj o vzdelávanie na tému Výchova mládeže k ľudským právam (292 účastníkov). V súvislosti s Európskym rokom občanov, za ktorý bol vyhlásený rok 2013, je potešujúce, že záujem bol aj o školenia k aktívnemu občianstvu (114 účastníkov). IUVENTA zároveň vyškolila 116 nových koučov, ktorí vedia poskytnúť poradenstvo pri práci s mládežou, ale aj pri podávaní žiadostí o granty v regiónoch.

Rozpočet na vzdelávacie aktivity počas minulého roka bol 676 420,92 €, ktorého väčšia časť bola hradená z EÚ fondov. Podiel zo štátneho rozpočtu tvoril sumu 30 370,70 €.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM