Peter Handzuš Udalosti

Organizátori spustili registráciu na P15. Poprad zaplavia davy mladých ľudí

Na prelome júla a augusta sa v Poprade uskutoční Národné stretnutie mládeže P15. Organizátori už tento týždeň spustili registráciu. Očakávajú, že do Popradu pride viac mladých ako na predchádzajúce stretnutie, ktoré sa konalo v roku 2013 v Ružomberku.

Ilustračný obrázok k článku Organizátori spustili registráciu na P15. Poprad zaplavia davy mladých ľudí
Zdroj: TASR

Na Národné stretnutie mládeže R13 v Ružomberku prišlo vyše 2 500 ľudí. Na záverečnej slávnosti ich bolo vyše 3 000. Takmer 300 z registro­vaných účastníkov prišlo z Českej republiky. Do mesta zavítali i mladí z viacerých východoeurópskych štátov. Pricestovala mládež z Poľska, Ukrajiny, Maďarska, Litvy a Talianska. Nechýbali viacpočetné skupiny františkánskej, mariánskej a jezuitskej mládeže. V Ružomberku vyvrcholil Magis, stredoeurópsky program jezuitov. Podujatie zabezpečovala Rada KBS pre mládež a univerzity s tímom dobrovoľníkov, ktorých bolo vyše 300.

“Predpokladáme, že do Popradu príde viac mladých ľudí ako pred dvomi rokmi v Ružomberku. Vieme, že to nebude ľahké, ale dvere otvárame pre všetkých,” povedal pre Poprad 24 Michal Lipiak z komunikačného tímu P15.

Ubytovanie zabezpečia v popradských školách

V rámci registrácie vopred budú mať účastníci Národného stretnutia mládeže P15 zabezpečené ubytovanie v dňoch konania P15 (31. 7. – 2. 8. 2015). Organizátori zabezpečia základné ubytovanie, čo znamená, že mladí budú spať v školách, triedach alebo telocvičniach. “O tom, ktoré to konkrétne budú, budeme ešte rokovať. Na miestach ubytovania prosíme o rešpektovanie ubytovacieho poriadku a večierky v ubytovacích priestoroch,” pokračoval Lipiak.

Na ubytovanie majú systém

Všetci, ktorí si objednali ubytovanie na R13, dostali určitú farbu náramku, podľa ktorého boli pridelení do ubytovacieho zariadenia. Vstup do ubytovacieho zariadenia bol umožnený len s náramkom farby pridelenej pre dané ubytovacie zariadenie. “Ubytovanie chlapcov a dievčat bolo oddelené. Predpokladáme, že to bude aj tento raz takto. Dôležité je, aby si každý riadne zaregistrovaný účastník priniesol so sebou karimatku a spacák,” vysvetlil Lipiak systém, ktorý organizátori pri zabezpečení ubytovania používajú.

Strava bude zabezpečená tiež

Pri výbere balíka komplet majú účastníci v rámci registrácie na P15 zabezpečenú základnú stravu v sobotu (raňajky, obed, večera) a v nedeľu (raňajky a obed). Piatkovú a nedeľnú večeru organizátori nezabezpečujú.

Na R13 to bolo podobné. V piatok bola večera z vlastných zásob. Všetci, čo si objednali stravu, dostali pre registrácii stravné lístky, ktoré si mohli vymieňať za jedlo. Bez stravného lístka nebolo možné získať jedlo. Jedlo sa zabezpečovalo priamo na miestach, kde bolo ubytovanie, resp. na iných miestach (školské jedálne, iné priestory).

Mesto zaplavia mladí

Ide o podujatie, ktoré počas posledných príprav i samotnej akcie predpokladá zvýšený počet navštevníkov v meste. Plnšie môžu byť prevažne miesta, kde budú účastníci bývať, stravovať sa, resp. kde bude prebiehať hlavný program.

“Už od začiatku prosíme, aby všetci, ktorí sa prihlásia, dbali na všetky naše rady a pokyny. Podobne, ako na R13, aj na P15 v Poprade bude platiť pre všetkých účastníkov zákaz konzumácie alkoholických nápojov a iných návykových látok. Na verejnosti bude tiež potrebné dodržiavať nočný pokoj,” dodal Michal Lipiak.

Registrovať sa môžete na stránke podujatia P15

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM