Eva Viestová Rôzne

Ôsmaci vyvolali salvy smiechu: V Európe žije slon a žirafa!

Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Revúcej zorganizovalo druhý ročník akcie Od neslobody drogy k slobode života. Pri príležitosti Medzinárodného dňa proti zneužívaniu drog a ilegálnemu obchodovaniu zábavno-súťažný program 3

Do akcie bolo zapojených 8 škôl – základné školy z Revúcej, Ratkovej, Jelšavy, Lubeníka, Špeciálna základná škola a Gymnázium M. Kukučína. Princíp hry bol totožný s televíznou hrou 5 proti 5. Pedagogičky z centra v predstihu poslali ôsmakom základných škôl dotazníky s otázkami, ktoré sa týkali nielen prevencie. Na základe týchto odpovedí potom zrealizovali tento zábavno-súťažný program. Šiestakov a siedmakov sa potom pýtali, ako najčastejšie odpovedalo 100 ôsmakov na danú otázku. A veru na niektorých odpovediach sa všetci riadne pobavili.

Tak napríklad : na otázku Čo možno sekať? boli najčastejšie odpovede – drevo, trávu, mäso, dobrotu. Aké veľké zviera žije v Európe? Medveď, slon, žirafa, brontosaurus. Víťazom súťaže sa napokon stali žiaci zo Základnej školy na Hviezdoslavovej ulici, pred žiakmi zo ZŠ I.B. Zocha a ZŠ Komenského.

Nie je ale až také dôležité, kto vyhral, ale že sa deti zábavnou formou mohli dozvedieť rôzne informácie týkajúce sa drog. Veď prevencia a osveta v tejto oblasti sú tie najdôležitejšie.

[size=14][color=#cc3300]­POZRITE SI NAŠE FOTO ZO SÚŤAŽE.[/color][/si­ze]

3proti3 sutaz
45
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM