Jaroslav Dodok Životný štýl

PREHĽAD: Takto otvoria kúpaliská...

Konečne! Na Slovensku sa už postupne otvárajú brány letných kúpalísk.Pozrite si prehľad najznámejších kúpalísk a dôležité informácie o otvorení sezóny. Tento rok však môžu byť viacerí milovníci plávania či slnenia sklamaní. Niektoré kúpaliská totiž n

V Banskobystrickom samosprávnom kraji ako prvé začalo sezónu kúpalisko v kúpeľoch na Sliači. V Žiari by mali otvoriť až v polovici júla, v Kremnici koncom mája.

[blockquote]V tomto mesiaci sa otvoria už takmer všetky kúpaliská na Slovensku. Na Kováčovej však bude zatvorené. A to po celý rok! Dôvodom je rozsiahla rekonštrukcia bazénov a výstavba jedného vnútorného.[/bloc­kquote]

Štúrovský Vadaš otvoril svoje vonkajšie bazény už 1. mája. V sobotu 5. sprístupnili kúpalisko na Sliači, cena vstupného je 2,50 eura pre dospelého. Dolná Strehová otvára 18. mája a až do letnej sezóny bude cena pre dospelého 7 eur. Od 1. júla stúpte o jedno euro.

Dudince otvoria v sobotu 26. mája a cena za vstup na toto kúpalisko je pre dospelého 3,30 eura na tri hodiny, ale iba počas týždňa. Cez víkend to bude 5 eur.

Žiarske kúpalisko začína sezónu 16. júna. Cena sa nezmenila, dospelých vyjde jeden deň na 2 eurá.

Vyhne otvoria vonkajšie bazény 26. mája a vstupné pre dospelého na celý deň vyjde na 11. eur. V rovnaký deň sa môžete ísť, po prvýkrát v tejto sezóne, okúpať aj na banskobystrické plážové kúpalisko.

Kúpalisko v Detve či vo Zvolene spustia až od júla, teda so začiatkom školských prázdnin.

Letné kúpalisko v Spišskej Novej Vsi otvorí svoje brány 8. júna. Kúpalisko Eva v Pieštanoch 4. júna, Sihoť Nitra začiatkom júna a letné kúpalisko v Bratislave Rosnička otvoria 25. 5.Patince v sobotu piateho mája.

Žiar24/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM