Jaroslav Dodok Rôzne

Psy z útulkov dostali šancu na nový domov

Horský park privítal v nedeľu milovníkov psov. Adopciu zvierat prišli podporiť aj známe osobnosti.

V príjemnom prostredí Horárne v Horskom Parku sa zišlo množstvo rodín a psíčkarov. Konala sa tu akcia s názvom Nájdite sa, ktorú organizuje mestská časť Bratislava – Staré mesto.

**Myšlienku prišli podporiť aj známe osobnosti ako Robo Papp, Jana Hospodárová, Lenka Slaná a Hana Gallová a zúčastnila sa jej aj starostka mestskej časti Bratislava – Staré Mesto Tatiana Rosová, ktorá je zároveň aj organizátorkou. **Podujatie po celý deň moderovala známa slovenská herečka Kristína Farkašová. Sprievodným programom medzi moderátorskými vstupmi bola vystupujúca kapela, ktorá spríjemňovala atmosféru.

Bolo ťažké odolať[/size][/co­lor]

Niektorí návštevníci prišli stráviť len príjemný víkendový deň, no napriek tomu odišli s novým členom rodiny. Smutným, ale aj veselým pohľadom najmä šteniatok bolo naozaj ťažké odolať. Najväčšiu radosť zo zvierat mali samozrejme deti a tak mali rodičia čo robiť, aby im dokázali vysvetliť, že nie každý má vhodné podmienky pre chov psa.

Psíka si adoptovala aj starostka[/si­ze][/color]

Záujemca si mohol psa požičať a prejsť sa s ním po areály Horského parku. Takýto bližší a dlhší kontakt mohol potenciálneho nového majiteľa či už presvedčiť, ale možno aj odradiť od samotnej adopcie. Jedným zo šťastných majiteľov nových psíkov je aj pani Vlasta (55), ktorá si adoptovala šteniatko – sučku, pretože aj jej predošlí domáci miláčikovia boli sučky. Každému, kto si adoptoval psa, poskytol sponzor základný balíček krmiva. Ten dostali aj jednotlivé útulky z rôznych kútov Slovenska, ktoré sa akcie zúčastnili. Na konci dňa dostalo nový domov 19 šťastných psíkov z útulku. Jeden z nich – Marthy, bol adoptovaný samotnou pani starostkou.

Student24/Matej Dugovič

utulok
22
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM