Kornel Kubík Rôzne

Študenti, máte podnikateľský nápad? Na jeho podporu môžete získať 15 000 eur

Vysokoškoláci jednotlivci alebo tímy študentov môžu získať pre svoj podnikateľský nápad finančnú podporu 15 000 eur. Súťaž Skvelí mladí podnikatelia organizuje Junior Achievent Slovensko a Hyundai.

Ilustračný obrázok k článku Študenti, máte podnikateľský nápad? Na jeho podporu môžete získať 15 000 eur
Zdroj: Dnes24.sk

Vysokoškoláci svoje nápady môžu prihlásiť do 23. apríla 2014. Následne porota vyberie piatich finalistov, ktorí pripravia 2-minútové prezentačné video o svojom zámere v angličtine. Víťazný projekt získa finančnú podporu vo výške 15 000 € na rozvoj podnikateľského zámeru s vysokým potenciálom premeniť ho na skutočné podnikanie.

Minulý rok zvíťazil projekt Speekle, ktorý slúži na domáce precvičovanie výslovnosti u detí s rečovými poruchami. Štvorčlenný tím z Fakulty informatiky a informačných technológií STU (na foto) vyvinul systém hier pre deti v predškolskom veku. „Sledujú pohyb jazyka dieťaťa, rozpoznávajú problematické hlásky a priebežne vyhodnocujú úspešnosť vzhľadom na zvolenú náročnosť,“ upresňuje Veronika Štrbáková. V jej tíme bol minuli rok aj Miroslav Šimek, Peter Demčák, Ondrej Galbavý. Ich mentorom bol Michal Barla.

Minuloročnou členkou poroty bola aj Lucia Haraksimová, Accountant Assistant Hyundai Slovensko. „Niektoré finálové projekty ma skutočné nadchli,“ povedala Haraksimová pre student24. Zároveň pridala motiváciu a odporúčania pre študentov: „Základ je úspešne dokončiť školu. Či už strednú alebo vysokú. Potom treba vedieť minimálne jeden cudzí jazyk. Myslím, že dnes je už ovládanie napr. angličtiny absolútnou samozrejmosťou. Nikto sa nepýta, či vôbec viete po anglicky, ale rovno ako dobre hovoríte… No a potom je to už len na nich – nech pristupujú k povinnostiam a riešeniu problémov zodpovedne, nech sú zdravo ambiciózni a nech sa snažia byť sami sebou. A ak majú možnosť napr. počas vysokej školy vycestovať v rámci štúdia alebo súkromne, nech neváhajú. To sú skúsenosti na nezaplatenie. Ja som sa tomu z rôznych dôvodov vyhýbala a spätne to hodnotím ako nie veľmi šťastný krok.“

Viac informácií o súťaži nájdete na stránke www.jasr.sk.

Student24/Matúš Sedlák
Foto: JASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM