Jaroslav Dodok Univerzity

Študenti sa vzdelávali v ekonómii pomocou hier

Priblížiť ekonómiu študentom aplikovaním ekonomickej teórie prostredníctvom ekonomických hier a prednášok do praxe je hlavným cieľom Letnej školy ekonómie, ktorá vyvrcholila v závere minulého týždňa.

Zúčastnilo sa na nej 60 študentov a učiteľov stredných škôl z celého Slovenska. Tento program už 17 rokov pripravuje Nadácia F. A. Hayeka v Bratislave v spolupráci s americkou Foundation for Teaching Economics.

„Ide o najstarší, kontinuálne realizovaný program svojho druhu na Slovensku, ktorý je jedinečný najmä kvôli spojeniu programu pre učiteľov a študentov. Učitelia majú počas celého týždňa možnosť vidieť didaktické hry, spôsoby aktivizácie študentov na hodinách a majú možnosť v praxi zažiť spôsob výučby ekonómie v USA. Práve partnerstvo s Foundation for Teaching Economics zabezpečuje, že časť programu prebieha v anglickom jazyku za účasti amerického profesora. Program Letnej školy ekonómie je doplnený o prednášky ekonómov a úspešných mladých podnikateľov tak, aby podporil záujem študentov o štúdium ekonómie.“ Povedal Ján Oravec, prezident Nadácie F. A. Hayeka.

Podľa Martina Menšíka, projektového manažéra Nadácie F. A. Hayeka, individuálny program pre študentov je zameraný na rozvoj ich vodcovských, komunikačných a prezentačných schopností. Teda na témy, ktorým sa v škole až tak nevenujú, ale ktoré sú pre ich uplatniteľnosť na trhu práce mimoriadne dôležité.

Na druhej strane, učitelia počas 6 dní získajú kompletné metodické návody a inšpiráciu, ako premeniť tradičné hodiny na zážitkové vzdelávanie.

student24/tasr foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM