Kornel Kubík Rôzne

Študentské spoločnosti sa odprezentujú na veľtrhu: Predvedú svoje odvážne podnikateľské plány

Aj tento rok sa v Bratislave uskutoční Veľtrh študentských spoločností, ktorý pripravila vzdelávacia organizácia Junior Achievement Slovensko (JASR). Na veľtrhu sa v utorok 15. apríla odprezentuje takmer 60 študentských spoločností.

Ilustračný obrázok k článku Študentské spoločnosti sa odprezentujú na veľtrhu: Predvedú svoje odvážne podnikateľské plány
Zdroj: Dnes24.sk

Veľtrh je vyvrcholením úsilia študentov, ktorí odprezentujú svoje odvážne podnikateľské plány, zaujímavé výrobky či služby. Na veľtrhu sa stretnú so svojou konkurenciou a budú súťažiť v rôznych kategóriách.

Tento rok je v ponuke kategórií napríklad TOP podnikateľský nápad, TOP manažérsky tím, TOP úžitkový produkt, ale aj Najlepšia študentská spoločnosť vyhlásená verejnosťou. Spoločnosti taktiež môžu postúpiť do medzinárodných súťaží na medzinárodné veľtrhy.

V porote svoju účasť potvrdil Martin Saitz (generálny riaditeľ Hyundai Slovensko), Stanislav Čekovský (ANASOFT), Terézia Lovíšová (PrivateConsulting) či Marián Osúch (Marpex). Aj tento ročník Veľtrhu študentských spoločností zastrešuje prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič.

„Verím, že sa nám na 19. ročníku Veľtrhu študentských spoločností podarí vytvoriť inšpiratívne a zdravé konkurenčné prostredie pre dosiaľ najväčší počet prihlásených tímov z celého Slovenska od vzniku tejto súťaže. Súťaž, ktorá približuje skutočný svet ekonomiky, poukazuje na úspechy, ktoré v rámci študentských spoločností študenti dosiahli a ponúkne im priestor na prezentáciu zaujímavých a inovatívnych produktov. Tie najlepšie nás totiž budú reprezentovať v zahraničí,“ povedal pre student24.sk generálny riaditeľ JASR Adam Šepetka.

Viac informácií o veľtrhu nájdete na stránke www.jasr.sk.

Student24/Matúš Sedlák
Foto: JASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM