Jaroslav Dodok Rôzne

Súhrn spravodajstva 17.4 - pondelok

Dnes 17. apríla v pondelok večer vám prinášame najdôležitejšie informácie, ktoré sa počas dňa diali. V Trnave vystrašil dnes biely prášok žiakov zo Stavebnej priemyslovky, v Bratislave sa zakázal predaj a konzumácia alkoholu na Kuchajde.

[color=#ff0000]­Trnava[/color] – Podozrivú zásielku s bielym práškom nahlásili dnes hasičom zo Stavebnej priemyselnej školy v Trnave krátko po 13. hodine. Zásielku po tomto zistení zamestnanci vložili do uzatvorenej obálky a uložili v kabinete.

// „Hasiči vyzdvihli obálku v pretlakových oblekoch a uložili do uzatvorenej nádoby. Miesto udalosti vydezinfikovali a veliteľ zásahu o udalosti vyrozumel záchrannú zdravotnú službu, úrad verejného zdravotníctva a políciu,“// informoval TASR krajský hovorca hasičov v Trnave Ivan Peťko. Do priameho kontaktu s práškom neprišla žiadna osoba.

[color=#ff0000]­Bratislava[/co­lor] – Koncert v Tatranskej galérii v Poprade otvorí 2. mája Stredoeurópsku hudobnú akadémiu eduMEMA 2012. Hlavnou akciou tohto medzinárodného projektu sú majstrovské kurzy pre hudobníkov. Podujatie, ktoré potrvá do 8. mája, ponúka atraktívny program, jeho obsahom sú aj koncerty, výstavy, prednášky, workshopy, happeningy, vzdelávacie aktivity či sprievodné podujatia z oblasti fotografie a tanca. Prihlásené sú skoro dve stovky účastníkov.

** Projekt eduMEMA 2012 nadväzuje na Stredoeurópsku hudobnú akadémiu MEMA (Mitteleuropäische Musik Akademie), ktorá sa v Poprade konala v novembri 2009.** Hlavnými organizátormi sú Tatranská galéria, nezisková organizácia Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013 a mesto Poprad, gestorom podujatia je Impresariát Anna Hrindová.

[color=#ff0000]­Košice[/color] – Košickí kriminalisti vypátrali 22-ročného Róberta z Košíc, ktorý niekoľkokrát prepadol a ohrozoval mladé Košičanky. Mladíka, ktorý bol už viackrát súdne trestaný, obvinili zo zločinu lúpeže, zločinu obmedzovania osobnej slobody a prečinu krádeže. Informovala o tom dnes hovorkyňa košických krajských policajtov Jana Mésarová.

// „Svojím konaním pod hrozbou násilia bránil užívať osobnú slobodu poškodených dievčat, ku skutku sa v plnej miere priznal,“// uviedla Mésarová. V prípade dokázania viny mu hrozí až 12-ročné väzenie.

Košičan v januári v noci prepadol na Čínskej ulici 20-ročné dievča, vyhrážal sa mu s nožom v ruke a donútil ho, aby s ním išlo do rekreačnej chaty v oblasti Košice-Moňov potok. Tam od neho žiadal, aby mu urobilo striptíz. Mladá žena ušla až ráno, neutrpela žiadne zranenia.

[color=#ff0000]­Bratislava[/co­lor] – V okolí pódia v areáli bratislavského prírodného kúpaliska Kuchajda bude predaj aj konzumácia alkoholu zakázaná. Prísnejšie pravidlá proti asociálnemu správaniu a opilstvu v areáli bratislavského jazera Kuchajde dnes schválili miestni poslanci Nového Mesta.

Ako TASR informoval hovorca miestneho úradu Marek Tettinger, navrhovanou úpravou sa rieši pravidelný problém výskytu asociálov, ktorí sú podnapití, požívajú alkoholické nápoje a zároveň pravidelne aj svojím zovňajškom rušia priebeh podujatí na Kuchajde. „Pri úprave pravidiel vychádzame z podnetov od občanov a zo skúseností z uplynulých rokov,“ uviedol starosta Rudolf Kusý.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM