Kornel Kubík Rôzne

Súťaž o najlepšiu esej: Víťaz pôjde na stáž do OSN v New Yorku

Nadácia Pontis aj tento rok vyhlásila pre študentov vysokých škôl súťaž o najlepšiu esej na tému rozvojovej spolupráce. Víťazi pocestujú na mesačnú stáž do OSN v New Yorku, Ženevy a do Viedne.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž o najlepšiu esej: Víťaz pôjde na stáž do OSN v New Yorku
Zdroj: Webnoviny.sk

Do súťaže o najlepšiu esej sa môžu prihlásiť slovenskí študenti vysokých škôl, ktorí študujú na Slovensku, ale aj v zahraničí. Stačí si vybrať jednu z troch vypísaných tém a poslať svoju esej do stredy 30. apríla.

Tri témy

Prvou témou je Ako môžu firmy, organizácie a ľudia prispievať k zvyšovaniu prosperity a stability vo svete?

Ďalšia sa venuje protestom a posledným udalostiam na Ukrajine. Odmietnutie asociačnej dohody s Európskou úniou zo strany Viktora Janukovyča vyvolalo vlnu nevôle. Budeme na Slovensku svedkami približovania Ukrajiny k demokratickým princípom alebo skôr smerom k Rusku?

Tretia téma sa venuje budúcemu smerovaniu rozvojovej spolupráce. Budúci rok bude Európskym rokom rozvoja. Na ktoré oblasti pomoci by sa mala Európska únia zamerať?

Skúsenosti bývalého víťaza

„Mal som možnosť robiť veci, ku ktorým by som sa inak nedostal. Ešte dôležitejšie však bolo vidieť ako zvnútra funguje OSN a zistiť koľko je pravdy na tom, že je to neefektívna organizácia ako sa často hovorí,” povedal jeden z bývalých víťazov Michal Fiabáne, ktorému sa v Ženeve podarilo rečniť aj v pléne Rady pre ľudské práva OSN v Ženeve.

O víťazoch esejí rozhodne hodnotiaca komisia, ktorú budú tvoriť odborníci na rozvojovú spoluprácu. Bližšie informácie o súťaži záujemcovia nájdu na webe Nadácie Pontis.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM