Kornel Kubík Rôzne

Súťaž pre študentov: Za spoločensky prospešné nápady môžu získať 2500 eur

Aj tento rok môžu tri najlepšie nápady v oblasti spoločensky prospešného podnikania získať v medzinárodnej súťaži Social Impact Award finančnú odmenu 2500 eur, ako aj atraktívne možnosti profesionálneho mentoringu a napojenia na investorov.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž pre študentov: Za spoločensky prospešné nápady môžu získať 2500 eur
Zdroj: Webnoviny.sk

Študenti vysokých a vyšších odborných škôl, ktorí majú nápad, ako udržateľne, inovatívne a kreatívnou cestou riešiť spoločenské a ekologické problémy, sa môžu prihlásiť do 15. apríla prostredníctvom webovej stránky socialimpacta­ward.sk/prihlas­ka.

Dva najlepšie projekty vyberie odborná porota a o treťom rozhodne verejnosť v internetovom hlasovaní.

„Myšlienkou súťaže Social Impact Award 2014 nie je len rozdať akési jednorazové finančné odmeny. Je to predovšetkým vzdelávací program,“ priblížil manažér iniciatívy pre Slovensko Juraj Kováč.

Minuloroční víťazi

Na Slovensku sa Social Impact Award organizuje po druhý raz. Vlani bol za najlepší projekt vyhlásený Farmama, sprievodca farmárčením v meste. O druhé miesto sa delili Eyeblink, ktorý vďaka detekcii a analýze frekvencie žmurkania pri práci za počítačom pomáha chrániť oči ľudí a Quirect – online videoslužba, ktorá uľahčuje prácu pri realizovaní pracovných pohovorov. Víťazom verejného hlasovania sa stal projekt getFarmer – webová aplikácia, ktorá približuje ponuku farmárov ľuďom v ich okolí.

„Bude zaujímavé sledovať, s akými nápadmi sa študenti prihlásia tento rok a či budeme, napríklad, môcť pozorovať určité trendy v tom, čo vnímajú ako podnety pre spoločensky prospešné podnikanie,“ poznamenal Kováč.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM