Rastislav Búgel Ostatné

Svet Julesa Verna v Nitre: Slávny balón aj ponorka Nautilus!

V Nitrianskom najväčšom nákupnom centre bola sprístupnená unikátna výstava vízií z diel Julesa Verna, ktorá po prvýkrát na Slovensku prináša osem jedinečných objektov preslávených z Verneho románov.

Nitrianske najväčšie obchodné centrum sa od 22. júna stalo dejiskom viacerých príbehov nezabudnuteľných objavov, predstáv, fantázie a objektov stvorených geniálnym spisovateľom, vizionárom, ktorý o celé desaťročia predbehol svoju dobu, Julesom Vernom. Dodnes inšpirujúci svet, ktorý Jules Verne ako jeden z prvých predstaviteľov science-fiction vytvoril, nás opäť vráti do dní, kedy bola cesta, dobrodružstvo, objavy a sny hlavným cieľom našich dní.

V termíne od 22. júna do 22. júla 2012 môžete obdivovať lietajúci 12-metrový balón z románu Päť týždňov v balóne, zemeguľu z románu Cesta do stredu Zeme, ponorku Nautilus s chobotnicou z románu 20 000 míľ pod morom, električku ťahanú parným slonom v skutočnej veľkosti z románu Dom na paru, raketu z románu Cesta na Mesiac, lietajúci stroj Albatros z románu Robur Dobyvateľ, rikšu z románu Číňanove dobrodružstvá a pracovňu Julesa Verna s písacím stolom, knihami a ďalekohľadom.

JV
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM