Martin Károly Rôzne

Talent Marek Balogh (19) hrá vo Švajčiarsku prvú ligu!

Odchovanec žiarskeho futbalového klubu a Dukly Banské Bystrica, zaujal svojim futbalovým umením prvoligový švajčiarsky tím SV Muttenz. Už druhú sezónu tam účinkuje ako najmladší hráč.

[size=14][color=#cc0000]­Kľukatá cesta k úspechu[/co­lor][/size] Marek odohral veľmi úspešnú sezónu 2009–2010 v Dukle BB. Podľa trénera Štefaňáka mal vtedy dokonca otvorenú cestu do reprezentačného tímu U17. Karty ale zamiešalo zranenie pri zápase so Stropkovom. Na dva mesiace jeho talent zbrzdila ortéza na pravej nohe. A ďalšie niekoľko mesačné liečenie ho priviedli nakoniec naspäť do FK Žiar nad Hronom. [size=14] [color=#cc0000]­Cesta do SV Muttenz[/color][/si­ze] Marek Balogh to ale nevzdal a začal opäť trénovať. Postupne sa dostal do vynikajúcej kondície. A Marek išiel skúšať šťastie do Švajčiarska, konkrétne do prvoligového SV Muttenz. Celu sezónu odohral striedavo v 1.mužstve, v doraste a v 2.mužstve až nakoniec, podľa veľmi pozitívneho vyjadrenia trénera Atillu Sahina, sa Marek stáva platným hráčom tímu.

Marekove ambície su ale vo Švajčiarsku vyššie, keďže v tomto školskom roku úspešne zmaturoval na športovom gymnáziu v Banskej Bystrici. Futbalu sa už teda môže venovať naplno.

[color=#cc0000]­[size=14]Od hyperaktivity k futbalu…[/si­ze][/color] Na Marekovu doterajšiu kariéru sú hrdí aj jeho rodičia. No podľa ich slov, to nemali vždy ľahké. „Bol v neustálom pohybe. Robilo nám veľky problém dotiahnuť ku stolu aby sa najedol a keď už za nim sedel tak akékoľvek jedlo vždy iba ochutnal pár lyžicami a znova utekal niekam za vrstovníkmi,“ spomína hrdý otec Tibor Balogh.

Marek mal ale talent na akýkoľvek šport. Vyhrával v atletike, stolnom tenise. Najviac mu ale prirástol k srdcu futbal. „S loptou sa zobúdzal ale i zaspával,“ spomína ďalej Marekov otec.

K úspechu mu ale dopomohol len tvrdý tréning. Mladý talentovaný futbalista trénuje denne okrem štvrtku. „Obaja s manželkou sa veľmi tešíme s Marekovej radosti z hry, sme radi ze sa v novom prostredí aklimatizoval, nabral nove skúsenosti, spoznal veľa nových ľudi a priateľov a obdivujeme jeho odvahu vyraziť do iného sveta a zabojovat často krát sam so sebou, veď naučiť sa za rok cudzí jazyk a pri tom všetkom i dobre zmaturovať je tiež velký úspech,“ dopĺňajú na záver Marekovi rodičia.

[color=#cc0000]­Súvisiace články [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.136637_Fut­balisti-zo-Ziaru:-Od-Ajaxu-ich-delili-pokutove-kopy!]Futbalisti zo Žiaru: Od Ajaxu ich delili pokutové kopy![/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.135450_Dra­ma-po-hlavickovom-suboji:-Futbal-prerusilo-nestastie]Dráma po hlavičkovom súboji: Futbal prerušilo nešťastie[/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.135352_VI­DEO:-Ziarsky-futbalovy-klub-zmenil-farbu]VIDEO: Žiarsky futbalový klub zmenil farbu[/link]

Balogh
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM