Jaroslav Dodok Rôzne

Toto ľudí naštvalo: Facebook zmenil osobné údaje, nedal ani vedieť!

Facebook zmenil mailové adresy na všetkých kontách bez toho, aby o tom ich majiteľov, čo i len informoval. Nahnevaní používatelia teraz na internete ventilujú svoje emócie a odporcovia Facebooku znovu otvárajú diskusiu o ochrane osobných údajov.

Nové adresy[/size][/co­lor]

Ak ste chceli v poslednej dobe pri hľadaní mailovej adresy niektorého z Vašich kamarátov využiť Facebook, tak ste pravdepodobne boli veľmi sklamaní. Facebook totiž zmenil mailové adresy na všetkých profiloch bez toho, že by sa bol používateľov vôbec pýtal na ich povolenie alebo ich názor. Aresy boli zmenené podľa vzoru facebookmeno @ facebook.com čo si mnohí používatelia nemusia všimnúť niekoľko dní, alebo aj týždňov- koniec koncov, kto už len denne kontroluje svoje profilové informácie?

Oprava[/size][/co­lor]

Dobrá správa spočíva v tom, že kontrola a zmena adresy skutočne nie je komplikovaná. Ak sa chcete uistiť, či nebola aj Vaša mailová adresa zmenená, jednoducho kliknite vpravo hore na svoje meno a potom na nápis „Informácie“ pod Vaším profilovým obrázkom. Tu už si jednoducho prezriete Vaše osobné informácie a zistíte, či sa aj Vám priplichtila do údajov facebooková adresa. Ak namiesto svojej pôvodnej adresy nájdete novú, facebookovú, kliknite vpravo na „Upraviť“ a zablokujte si ju.

Rozhorčení užívatelia[/si­ze][/color]

Väčšina používateľov o zmene vôbec nevedela, kým na ňu neboli upozornení a skoro všetci boli pobúrení, keď sa o tom dopočuli. Táto zmena platila pre používateľov verzie Timeline rovnako ako aj pre tých, ktorí si ponechali pôvodnú verziu Facebooku. Facebook chcel touto neželanou zmenou upozorniť na nové mailové adresy, ktoré boli nedávno založené pre všetkých, ktorí majú založené facebookové konto. Hoci teda úmysel nemusel byť výhradne zlý, na fakte, že Facebook bez povolenia užívateľov siahal na ich osobné údaje, to nič nemení a manipulácia osobných údajov na profile bez vedomia užívateľa je neakceptovateľná pre drvivú väčšinu užívateľov.

Autor: Dominika Casnochová Zdroj: tasr Foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM