Michala Halásová Rôzne

Gratulácie a slová obdivu: Diela vranovských študentov uchvátili Brusel

Pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republiky sa v dňoch 17. - 28. júna konala v sídle Európskej komisie v Bruseli mimoriadne úspešná reprezentačná výstava s názvom "Slovensko - minulosť a budúcnosť očami slovenských študentov". Výstava zožala obrovský úspech.

Ilustračný obrázok k článku Gratulácie a slová obdivu: Diela vranovských študentov uchvátili Brusel
Zdroj: Dnes24.sk

Úspech dosiahli dve vranovské školy prostredníctvom agentúry Gabriely Trebuňákovej TA-DE-S (Talentované deti Slovenska) a za výraznej podpory Prešovského samosprávneho kraja, keď sa ako jediné školy zo Slovenska prezentovali na pôde tejto významnej európskej inštitúcie.

Výrobky a práce talentovaných študentov z SOŠ drevárskej a SOŠ na ul. A. Dubčeka uchvátili celý Brusel. Počas tohto obdobia mohli výstavu zhliadnúť nielen zamestnanci Európskej komisie ale aj nespočetné návštevy diplomatov, politikov, študentov a obyčajných návštevníkov z krajín celej Európskej únie,“ povedala hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.

Veľký úspech tejto výstavy prezentujúcej fantáziu, zručnosť, odbornosť a kreativitu mladých ľudí potvrdil aj člen kabinetu Európskej komisie za Slovenskú republiku a podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič, ktorý počas celej doby trvania výstavy prijímal gratulácie a obdivné slová uznania na adresu slovenských mladých ľudí.

Vyvrcholením výstavy bolo spoločné stretnutie slovenských diplomatov pôsobiacich v Bruseli s ich zahraničnými partnermi a autormi výstavy za účasti Predsedu vlády SR Róberta Fica,“ dodala Fitzeková. Premiér vo svojom príhovore vysoko ocenil kvalitu a odbornosť slovenských škôl, keď povedal: „Mladí rovesníci Slovenska doniesli do Bruselu svoje posolstvo. Svet si cení originály a nie napodobneniny a Vranovčanom sa to na sto percent podarilo.“

Vranovčania zanechali v Bruseli veľký dojem. Poďakovaním za túto prezentáciu bude aj pripravovaná jesenná návšteva Vranova nad Topľou a oboch škôl, ktoré sa v Bruseli prezentovali, podpredsedom EK Marošom Šefčovičom a poslankyňou EP Monikou Smolkovou. Zároveň pre svojich študentov získali pozvanie pre pobyt v Štrassburgu a návštevu Európskeho parlamentu.

Vranovskí študenti v Bruseli
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM