Martin Károly Rôzne

V Slovalcu bude súťažiť 120 študentov

Stodvadsať študentov stredných odborných škôl z Banskobystrického kraja bude súťažiť 1. marca 2012 v sídle spoločnosti Slovalco, a.s. v Žiari nad Hronom o inovatívne riešenia reálnej výzvy z výrobnej sféry. Nebudú chýbať ani študenti 6-tich žiarskyc

Pre päťčlenné tímy študentov je pripravená intenzívna 10-hodinová skúsenosť, počas ktorej budú hľadať kreatívne postupy a inovatívne riešenie zadania, ktoré pre nich pripravia partnerské firmy. „Cieľom projektu je zvýšiť povedomie mladých ľudí o výrobnej sfére, dať im vedomosti o inováciách a riešení problémov a tiež stimulovať ich podnikateľského a podnikavého ducha,“ tvrdia organizátori súťaže z neziskovej organizácie Junior Achievement Slovensko. Víťazný tím sa zúčastní finále Innovation&Cre­ativity Camp v Bruseli. Krajské kolo súťaže spoluorganizujú aj akciové spoločnosti žiarskeho priemyselného parku Slovalco a Sapa.

Spojenie firiem Slovalco, a.s. a Sapa Profily a.s. zo Žiaru nad Hronom a študentov stredných odborných škôl v tomto jedinečnom projekte je reálnou cestou, ako zmenšovať rozdiely medzi vzdelávaním a praxou. Obe firmy svojim aktívnym prístupom pomáhajú rozvíjať záujem študentov o technické smery a vytvárajú priestor na zapájanie študentov do riešenia reálnych výziev vo výrobnej sfére“ , hovorí Marcela Havrilová, generálna riaditeľka Junior Achievement Slovensko.

Súčasťou Innovation&Cre­ativity Campu je aj workshop s názvom „Prečo technické odbory, alebo čo požaduje trh práce?“ Cieľom podujatia je hľadať odpoveď na otázku, čo urobiť preto, aby sme získali záujem žiakov o štúdium technických odborov. Workshop organizuje Súkromná stredná odborná škola technická, Dr. Janského 10, Žiar nad Hronom pod záštitou Nadácie ZSNP a Slovalco a ďalších firiem združenia InTech Žiar nad Hronom z.p.o., ktoré je zriaďovateľom školy. Uskutoční sa v ten istý deň, teda 1. marca v Mestskom kultúrnom centre.

/mak/ Ilustračné foto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM