Jaroslav Dodok Rôzne

Zažili ste? Inšpirujte alebo varujte!

V 21. storočí máme právo na otázky. Niekedy stačí málo, aby sa náš život pohol o kus ďalej. Informácia. Boli ste to práve vy, komu užitočná informácia pomohla vybrať sa správnou cestou?

Bola to zaujímavá beseda, stretnutie, návšteva úradu alebo inštitúcie, dobrovoľnícka služba, študijný pobyt…? Inšpirujte svojimi životnými zážitkami, vaše vlastné skúsenosti nech motivujú ostatných!

Informačné centrum mladých (ICM) pre vás pripravilo zaujímavú výzvu. Napíšte a pošlite váš príbeh o tom, ako ste boli v správnom čase na správnom mieste. Napíšte stručný text (obsah max. A4) a pošlite ho do 30. novembra 2012 na adresu lucia@icm.sk.

Združenie Informačných a poradenských centier mladých (ZIPCeM) v SR si vyhradzuje právo uverejnenia len vybraných príspevkov. Zverejnené budú na http://www.icm.sk a fanpage Využi šancu byť informovaný – http://www.facebook.com/icmmladym.

Táto výzva je súčasťou celoeurópskej kampane **„Information right now“. ** Zapojte sa do kampane podporujúcej práva mladých ľudí na informácie a my vám za odmenu pošleme balíček, ktorý poteší.

Kampaň „Information right now! Mladí ľudia sa pýtajú“ je európska kampaň, ktorá bola zahájená dňa 17. apríla 2012 a je realizovaná organizáciou ERIYCA (European Youth Information and Counselling Agency) v spolupráci s Radou Európy. Cieľom kampane je zvýšiť povedomie mladých ľudí, rozhodovacích orgánov a médií o osobitnej úlohe informovanosti mládeže v oblasti ich prístupu k právam a o samotnom práve prístupu mladých ľudí k informáciám. Predpokladom k dodržiavaniu demokracie, ľudských práv a základných slobôd je právo všetkých mladých ľudí na prístup k úplným, objektívnym, zrozumiteľným a spoľahlivým informáciám vyplývajúcim z ich požiadaviek a potrieb.

student24/icm.sk ilustračné foto: student24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM