Kornel Kubík Festivaly

Tisíce mladých, množstvo hudby aj talkshow Čekovského: FOTOREPORTÁŽ z festivalu Lumen

Počas víkendu sa v Trnave na Trojičnom námestí uskutočnil v poradí už 22. ročník Festivalu Lumen. Množstvo slovenských aj zahraničných interpretov doprialo tisícom mladých návštevníkom skvelý zážitok. Festival sme si užili aj my a vo fotogalérii vám prinášame bohatú nádielku záberov.

Ilustračný obrázok k článku Tisíce mladých, množstvo hudby aj talkshow Čekovského: FOTOREPORTÁŽ z festivalu Lumen
Zdroj: Dnes24.sk

Počas slnečného víkendu prišlo na festival množstvo mladých ľudí z celého Slovenska a tiež Českej republiky, aby sa zabavilo pri dobrej muzike. Organizátori si pre návštevníkov pripravili dva dni plné kapiel na hlavnou pódiu, ale aj divadlo a asi 30 prednášok.

Na festivale vystúpili 6 zahraničné a 4 slovenské kapely. Hlavný headliner festivalu, ktorý ho aj uzatvoril, bola kapela TWELVE 24 (UK). Tá svojou svetelnou šou a kvalitnou muzikou roztancovala celé námestie.

Talkshow ČEKY POINT

Počas sobotného dopoludnia si Marián Čekovský v dome kultúry pripravil zábavný program pre každú vekovú skupinu. „Celý ČEKY POINT je pre mňa ako hra. Ľudia nájdu odvahu tu prísť, prezentovať sa a odblokovať svoj komplex. Všetci sme sa stretli v jednom bode a to láske, radosti a hre. Daniel Hevier, ktorý bol mojim hosťom, je pre mňa aj inšpiráciou a pevné verím, že stále bude viac takých ľudí ako on,“ povedal Čekovský. Jeho hosťom bol nielen známy slovenský skladateľ a básnik Daniel Hevier, alej aj spevák Lukáš Adamec a Michal Žák, ktorý umelecky stvárnil múdrosť.

Muzikál ESTER

Muzikál ESTER, ktorý predstavil dnešnú mládež zo škôl, naplnil celý kultúrny dom. Hlavnú postavu stvárnila Katarína Víteková (17) z Bratislavy: „Do úlohy ESTER som sa vžila a uvedomila si, že tá mládež presne táka je. Toto je už moje siedme vystúpenie a dostala som sa tu len náhodou, stačila len troška odvahy. Vďaka muzikálu som sa veľa naučila, no najviac pokore.“

„Festival Lumen by nebol bez takmer 300 mladých ľudí zapálených pre dobrovoľníctvo. Tí prišli a pomohli a vďaka niektorým už o par týždňov začneme pripravovať ďalší ročníku festivalu,“ uviedli organizátori.

Student24/Matúš Sedlák
Foto: Kristína Kružicová, Matúš Sedlák

Festival Lumen 2014
38
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM