Univerzity

Univerzita Komenského medzi najlepšími: Umiestnila sa v prvej tisícke svetového rebríčka!

Univerzita Komenského v Bratislave (UK) naďalej potvrdzuje svoje významné postavenie v medzinárodnom meradle. V rebríčku, ktorý hodnotil viac ako 22.000 univerzít z celého sveta, sa umiestnila v prvej tisícke.

Ilustračný obrázok k článku Univerzita Komenského medzi najlepšími: Umiestnila sa v prvej tisícke svetového rebríčka!
Zdroj: TASR

Univerzita Komenského v tohtoročnom celosvetovom rebríčku zostavenom Center for World University Rankings (CWUR – Centrum pre rebríčky svetových univerzít) obsadila 732. miesto. Medzi tisícku špičkových svetových univerzít sa zaradila ako jediná slovenská vysoká škola.

Rebríček hodnotil viac ako 22.000 univerzít z celého sveta. Umiestnenie Univerzity Komenského znamená, že patrí medzi 3,3 percenta najlepších univerzít sveta. Do finálneho hodnotenia bolo vybratých 1000 najlepších univerzít.

CWUR je unikátny rebríček, ktorý meria kvalitu vzdelávania a prípravy študentov, ako aj kvalitu výskumu – nezávisle od prieskumov a dát dodaných univerzitami. „Umiestnenie v prvej tisícke rebríčka je dôkazom kvality vzdelávania v kombinácii s hodnotením výsledkov výskumu našej univerzity. Naša vedecká aktivita a kvalita výučby je porovnateľná so svetovou špičkou. Osobitne si cením, že tento rok ide o potvrdenie našich kvalít v ďalšom objektívnom medzinárodnom rebríčku,“ uviedol rektor UK Karol Mičieta.

Informácie poskytla Andrea Földváryová z UK Bratislava.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM