Jakub Forgács Kultúra

V Bystrici predstavili študenti svoju filmovú tvorbu: Divákov najviac nadchol príbeh homosexuálneho páru

Celkovo 97 minút z filmovej produkcie študentov odboru Filmová dokumentárna tvorba mohli vidieť diváci na ďalšom ročníku prehliadky študentských filmov Dámy a páni, prichádzame. Pod Urpínom premietli dokopy štyri študentské tituly. Jeden z nich však u divákov zabodoval najviac.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici predstavili študenti svoju filmovú tvorbu: Divákov najviac nadchol príbeh homosexuálneho páru
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk

Kinosála Múzea SNP v Banskej Bystrici bola v utorok 31. marca dejiskom ďalšieho ročníka prehliadky študentských filmov Dámy a páni, prichádzame. Štyri študentské tituly divákov pobavili osobným a intímnym pohľadom na život mladého páru pripravujúceho sa na príchod ich prvého dieťaťa, ukázali im rôzne pohľady na spracovanie obrazu akademického maliara prof. Ľudovíta Hološka, zaviedli ich do hokejového sveta hendikepovaného chlapca a tiež im priblížili život homosexuálneho pá­ru.

„A práve posledná téma dostala od divákov najviac hlasov a získala Cenu divákov. Najviac ich zaujal film mladého režiséra Petra Gábora s názvom Svätenie,“ informovala Mária Boďová z Akadémie umení v Banskej Bystrici. Je to príbeh dvoch mladých mužov, ktorý skúma spoločenské, ale i ľudské mantinely vyplývajúce zo spolužitia gayov.

Tento rok sa na organizovaní prehliadky opäť vo veľkej miere podieľali študenti Akadémie umení. Tri študentky Alex Borzy, Janka Drotárová a Soňa Galová pracovali vo všetkých fázach prípravy prehliadky a svojimi tvorivými pohľadmi významne prispeli k celej organizácii a samotnej atmosfére prehliadky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM