Kultúra

Vianoce sa nezadržateľne blížia. V Bratislave bude opäť Medzinárodný festival adventnej a vianočnej hudby

Medzinárodný festival adventnej a vianočnej hudby aj v tomto roku obohatí atmosféru predvianočnej Bratislavy. Uskutoční sa od 4. do 7. decembra 2014 v Jezuitskom kostole Najsvätejšieho Spasiteľa na Františkánskom námestí, na Hlavnom námestí a v Primaciálnom paláci.

Ilustračný obrázok k článku Vianoce sa nezadržateľne blížia. V Bratislave bude opäť Medzinárodný festival adventnej a vianočnej hudby
Zdroj: TASR

Na 9. ročníku tohto festivalu sa zúčastnia spevácke zbory z Česka, Ruska, Poľska, Veľkej Británie, Litvy i z ďalekej Juhoafrickej republiky a ďalších krajín.

Otvárací koncert festivalu bude vo štvrtok 4. decembra o 19.00 hodine v Jezuitskom kostole, kde vystúpia viaceré zúčastnené zbory zo zahraničia.

V piatok 5. decembra od 18.00 hodine budú spevácke zbory z Veľkej Británie, Česka a ďalších krajín účinkovať na Vianočných trhoch na Hlavnom námestí. V ten istý deň o 19.00 sa uskutoční Adventný koncert v Jezuitskom kostole za účasti viacerých speváckych zborov.

Medzinárodná súťaž zúčastnených zborov sa uskutoční v sobotu 6. decembra od 9.00 hodine v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca. Súťažiť sa bude vo viacerých kategóriách – miešané zbory, ženské zbory, detské spevácke zbory do 16 rokov, detské zbory do 12 rokov, mládežnícke zbory do 21 rokov, ako aj v kategórii sakrálna hudba s inštrumentálnym sprievodom, či v kategórii ľudová pieseň a capella.

bude hodnotiť medzinárodná porota. Výsledky súťaže vyhlásia v sobotu o 16.30 hodine na Hlavnom námestí, kde budú účinkovať účastníci festivalu z viacerých krajín na Vianočných trhoch.

V nedeľu 7. decembra predpoludním festival uzavrie vystúpenie speváckeho zboru z Ruska v Kostole sv. Štefana na Župnom námestí.

Na všetky podujatia festivalu je vstup voľný.

Spoluorganizátormi festivalu sú Bratislavské kultúrne a informačné stredisko Bratislava-Staré mesto, Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy, spevácky zbor Apollo Bratislava s dirigentom Milanom Kolenom a Únia speváckych zborov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM