Jakub Forgács Rôzne

VIDEO: Žiaci s vajíčkami vo vlasoch i na oblečení. Čo sa dialo na gymnáziu v Bystrici?!

Na známej banskobystrickej škole sa teda diali veci! Gymnazisti z GAS-ka skončili s kečupom, horčicou, šľahačkou, alebo vajíčkami nielen vo vlasoch. Čo bolo vo veci?

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Žiaci s vajíčkami vo vlasoch i na oblečení. Čo sa dialo na gymnáziu v Bystrici?!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: TASR

Študenti z Gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici zažili v utorok naozaj zaujímavý deň. Na škole sa totiž konalo prijímanie prvákov do stavu študentského, tzv. kabu. To však nebolo až také jednoduché. Z pódia odchádzali špinaví a niektorí aj poriadne zapáchali.

Na štýl známeho hororu

Tretiaci vytrápili prvákov, aby ich konečne vzali na milosť a prijali medzi seba. No prváci to zvládali statočne. Témou kabu bol známa hororová séria SAW, v tomto prípade SAU 7 a 1/2. Mladí gymnazisti museli počas večera riešiť netradičné úlohy, ktoré boli popretkávané videami s hlavnou postavou zo spomínaného filmu. Práve tá im dávala inštrukcie k jednotlivým úlohám. Ešte pred samotným programom však prvákov vo vestibule školy pokreslili fixkami.

Úlohy pre prvákov boli dôkladne premyslené a tretiaci nešetrili ani kečupom, horčicou, šľahačkou, alebo vajíčkami, ktoré skončili väčšinou na ich vlasoch, ale aj za golierom či po oblečení. Väčšina schytala ešte pred programom, mnohí až počas plnenia úloh, ktorými bolo napríklad lovenie kľúčikov zo „žbrndy“ v lavóroch, triafanie sa perom, priviazanom na motúziku okolo pása do fľaše, ktorá bola medzi nohami ďalšieho prváka, ležiaceho na zemi, kvíz s ťažko uhádnuteľnými hádankami, stonožka, v ktorej si prváci ústami podávali pohárik s nechutnou tekutinou, či poriadne falošná paródia na pieseň Kým vieš snívať.

Na záver programu zástupcovia prváckych tried podpísali „Desatoro“, v ktorom sa podvolili tlaku tretiakov a symbolicky im tak sľúbili poslušnosť. Vyše hodinový program prilákal do sály na Gymnáziu Andreja Sládkoviča aj množstvo žiakov z iných tried, ktorí sa na jednotlivých úlohách náramne bavili. V závere programu veľkým potleskom odmenili nielen svojich nových spolužiakov, ale aj snahu tretiakov, ktorí ho pripravili.

Schytal fľašu kečupu

Po programe si tretiaci konečne vydýchli. „Pôvodne sme kabu chceli pripravovať už skôr, ale toto celé aj s úlohami sme dali dokopy asi za dva týždne, čo bolo dosť na poslednú chvíľu. Najviac sme makali práve posledný týždeň,“ prezradila jedna z organizátoriek, Barbora z 3.D. Ako pokračovala, myslí, že vzhľadom na to, ako narýchlo to robili a že boli z viacerých tried, teda sa nikdy nedá všetko presne dohodnúť, kabu dopadlo dobre. „My tretiaci sme sa zabavili, tak dúfam, že aj prváci,“ dodala Barbora.

A veru tak aj bolo. Napriek množstvu všakovakých „prísad“ na tvári a oblečení sa usmieval aj prvák Peter. „Vedel som, že asi trochu špinavý budem, ale nemyslel som si, že až takto. Jeden štvrták – kamarát, ktorého poznám, minul na mňa a môjho kamoša celú fľašu kečupu. Určite som si to však užil,“ priznal počas čakania na voľné umývadlo. Medzi divákmi sme odchytili aj druháka Dominika, ktorému sa kabu síce páčilo, ale už videl aj lepšie. „Mám pocit, že minulý rok bolo oveľa originálnejšie a lepšie,“ povedal stroho.

Pozrite si, ako vyzeralo tohtoročné kabu na Gymnáziu Andreja Sládkoviča v našej foto a videogalérii!

Kabu na bystrickom gymnáziu s príchuťou kečupu, horčice a vajíčok
24
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Kabu na bystrickom gymnáziu s príchuťou kečupu, horčice a vajíčok
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM