Šport

Vychádzajúca hviezda zo Zemplína? Na mladého Sninčana (19) majú zálusk futbalové veľkokluby!

Tínedžer, rodák zo Sniny (19), to má parádne našliapnuté! S futbalom začal v Snine, v dorasteneckom veku prestúpil do Košíc, kde prvýkrát okúsil veľký futbal. Z Košíc putoval počas tejto sezóny do poľskej Legie Varšava. A teraz má o neho záujem čoraz väčší počet európskych veľkoklubov.

Ilustračný obrázok k článku Vychádzajúca hviezda zo Zemplína? Na mladého Sninčana (19) majú zálusk futbalové veľkokluby!
Zdroj: TASR

Reč je o Ondrejovi Dudovi, ktorý má za sebou vydarenú sezónu. Začal ju v Košiciach a pokračoval v Legii Varšava, ktorej pomohol k poľskému titulu. Svojimi výkonmi upútal aj pozornosť kouča slovenskej dvadsaťjednotky Ivana Galáda.

Devätnásťročný stredopoliar už dokonca dostal aj konkrétnu ponuku na prestup za 3 milióny eur od belgického Anderlechtu Brusel. Vo svojom sobotňajšom vydaní o tom informoval slovenský denník Šport.

„Samozrejme, že ma teší, keď si ma vyhliadol taký slávny klub ako Anderlecht. Nemám sa však kam ponáhľať. Iba teraz som prišiel do Legie, som tu spokojný a potrebujem ešte čas, aby som dozrel. Až potom sa posuniem ďalej. Záujem ma teší, ale teraz sa tým nebudem zaoberať. Napokon majitelia Legie sa ma ani nepýtali na môj názor. Mali v tom tiež jasno: nepotrebujú a nechcú ma teraz predávať,“ cituje mladého Sninčana denník Šport.

Okrem Anderlechtu prejavili o Dudu interes v poslednom čase aj v Dukle Praha, FC Bruggy a Olympique Marseille. „Viem, že mali o mňa interes, Anderlecht prišiel s konkrétnou ponukou, Bruggy a Marseille žiadnu s číslami nepredložili. Pravdepodobne sa zástupcovia klubov chodili pozerať na naše zápasy a sledovali ma, no nič bližšie neviem povedať,“ dodal tínedžer, ktorý prestúpil do Poľska údajne za čiastku okolo 350 000 eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM