Jaroslav Dodok Ostatné

Kapustnica prepísala slovenskú knihu Guinessových rekordov

Sobota 6. októbra patrila nadšencom slovenskej kapustnice, ktorí sa rozhodli vytvoriť nový slovenský rekord. Okrem výbornej atmosféry ste mohli ochutnať aj typické slovenské jedlá.

Ako už naznačuje názov podujatia Dni zelá 2012, mohlo by sa jednať o niečo s kapustou. A presne o to sa teda jedná. Skupinka kuchárov sa rozhodla, že pokorí slovenský rekord vo varení kapustnice, ktorý pochádzal z roku 2011 z Pezinka, kedy bolo uvarených 1162 litrov kapustnice.

Aby prekonali rekord, rozhodli sa, že uvaria rovno 1500 litrov tohto typicky slovenského pokrmu. Ich cieľ sa im nielenže podarilo splniť, ale aj prekonať – uvarilo sa presne 1908 litrov kapustnice, čo bolo aj komisárom zo slovenskej knihy Guinessových rekordov uznané za nový rekord.

Okrem toho bolo súčasťou programu aj hudobné vystúpenie kapely Senzus, Taktikov a predstavili sa aj rôzne folklórne súbory, ktoré vytvorili neopakovateľnú atmosféru.

Ústrednou témou 16. ročníka tradičných dní zelá je:// **,,Zachovanie tradície pestovania a spracovania regionálnych odrôd kapusty, ktoré boli a sú známe svojou špecifickou chuťou a vynikajúcou kvalitou,“ ** //uviedol Pavol Frešo, predseda Bratislavského samosprávneho kra­ja.

Student24.sk/Ka­rolinaHaramio­va

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM