Kornel Kubík Udalosti

Mládežnícky parlament vo Svite chystá dobročinnú akciu: Pomôže chudobným rodinám

Podtatranské mesto Svit sa zaradilo k tým mestám, ktoré majú svoj Mládežnícky parlament. Združenie mladých ľudí budúci týždeň zorganizuje aktivitu, ktorá pomôže sociálne slabším rodinám s malými deťmi.

Ilustračný obrázok k článku Mládežnícky parlament vo Svite chystá dobročinnú akciu: Pomôže chudobným rodinám
Zdroj: Dnes24.sk

Minulý rok sa činnosť parlamentu mládeže rozbehla naplno. Po vydarenej akcii s názvom Svit športuje, prišiel na rad aj ples, kde sa zabavilo množstvo mladých ľudí spod Tatier. Budúci týždeň, presnejšie od 22. – 24. mája, organizujú akciu s názvom Dobročinné srdce. „Je to akcia, počas ktorej sa budú zbierať trvanlivé potraviny (ryža, cukor, soľ, múka, cestoviny), hygienické potreby (šampóny, mydlá, toaletné papiere) a oblečenie pre deti od troch do piatich rokov,“ spresnil zámer akcie jeden z členov Mládežníckeho parlamentu vo Svite Marko Habiňák.

Vo štvrtok a piatok môžete v čase od 13:00–16:00 hodiny pomôcť aj vy, keď donesiete na prízemie Mestského úradu vo Svite niečo, čo poslúži maličkým deťom, ktoré sú zo sociálne slabších rodín. V sobotu bude akcia prebiehať od 10:00 – 14.00 hodiny. Zber surovín sa uskutoční v rámci projektu Mládež v akcii a Sme spolu!

Mládežnícky parlament sa pri organizácií projektu nechal motivovať podobným projektom. „Inšpirovali sme sa Mládežníckym parlamentom v Starej Ľubovni, ktorý usporiadal podobnú akciu s názvom Kilo. Každý potrebuje pomoc, najmä sociálne slabšie rodiny. My im tú pomocnú ruku chceme podať prostredníctvom akcie, ktorú organizujeme,“ zdôraznil na záver člen parlamentu pod Tatrami Marko Habiňák.

Student24/Simona Ivančáková

Mládežnícky parlament vo Svite chystá dobročinnú akciu: Pomôže chudobným rodinám
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM