Kornel Kubík Udalosti

Nitra otvorí turistickú sezónu vo veľkom štýle: Čaká vás víno, jahody aj čokoláda

Mesto Nitra v sobotu 17. mája opäť ožije a to vo veľkom štýle. V meste pod Zoborom na vás bude čakať program v rámci Otvorenia letnej turistickej sezóny. Podujatie sa bude konať v centre mesta na Kupeckej ulici, Pešej zóne a na Svätoplukovom námestí.

Ilustračný obrázok k článku Nitra otvorí turistickú sezónu vo veľkom štýle: Čaká vás víno, jahody aj čokoláda
Zdroj: Dnes24.sk

Festival Drumpoint Slovakia

Prvý ročník medzinárodného festivalu bubnov a perkusií sa odohrá práve v Nitre. Bude trvať od 16. do 18. mája. V piatok o 20– tej hodine je pripravená drumpoint party night, kde budú znieť exotické brazílske tóny. Kapely z Čiech, Rakúska a Slovenska budú predvádzať svoje umenie na rozličných miestach v centre mesta. V sobotu sa na hlavnom pódiu na Svätoplukovom námestí zíde približne 60 bubeníkov a predvedú nevídanú bubenícku show.

Jahodová Nitra

Čo je lepšie ako vítanie jari čerstvo dozretými jahodami? Vychutnať si budete môcť rôzne jahodové špeciality. Bude na vás čakať jahodová zmrzlina, jahodové víno, palacinky, jahody s čokoládou. Jednoducho pravá jahodová atmosféra.

Čokofest

V sobotu na Kupeckej ulici budete mať šancu ochutnať rozličné druhy čokolád od mnohých vystavovateľov od tradičných chutí až po tie exotické. Čokoláda bude vo všakovakých formách od praliniek, sošiek, zmrzlín, nátierok až po kozmetiku. Dozviete sa niečo aj o jej výrobe. Súťažiť môžete o lahodné čokoládové ceny. Uvidíte aj kolekciu čokoládových šperkov a maľovanie na plátno s čokoládou. Toto všetko bude možné si vychutnať pri pohodovej hudbe v podaní jazzových, swingových, folkových, či bluesových kapiel. Večer sa ešte odohrá premietanie filmu Charlie a továreň na čokoládu.

Festival vín a tradičných výrobkov

Pre milovníkov vín bude prichystaná ochutnávka toho najlepšieho z roku 2013. Pochutnať si budete môcť i na tradičných pochúťkach ako sú párance, paprikáše, perkelty, podpecníky, či štrúdle. Podujatie bude plné aj regionálnych výrobkov, ktoré si budete môcť zakúpiť. Pokochať sa bude možné aj umeleckými a remeselníckymi výrobkami. Do rytmu zahrajú folklórne skupiny a súbory z regiónu.

Noc múzeí a galérií

Okrem toho sa mesto Nitra zapojilo aj do Medzinárodného dňa múzeí a galérií. Otvorená bude Synagóga, Nitrianska galéria, kde vám budú sprístupnené momentálne nainštalované výstavy. Slovenské poľnohospodárske múzeum bude mať nachystanú ochutnávku kávy a vína. Návštevníci sa okrem toho môžu zapojiť aj do súťaže a pozrieť si skanzen. Zaostávať nebude ani Ponitrianske múzeum, kde si budete môcť pozrieť, ale aj na vlastnej koži vyskúšať prácu konzervátorov, preparátorov a reštaurátorov.

Ešte oveľa viac

Nitriansky spevák Itcho Pčelár so svojou kapelou Jamestown sa postará o správny hudobný zážitok. Ruku k dielu priloží i skupina Peter Bič Project so speváčkou Dáškou Kostovčík. Pre divákov bude pripravené i vystúpenie tanečnej školy Old School Brothers.

Na námestí v stane zdravia bude návštevníkom poskytnuté zdravotné poradenstvo, meranie tlaku a tuku. Dopriať si môžete masáž a pohyb v podobe fitness. Taktiež bezplatne sa môžete povoziť turistickým vláčikom.

Student24/Martina Trepakova
Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM