Rastislav Búgel Rôzne

Kúzelné dielo nitrianskeho študenta: Z lepenky postavil Chrenovský most

Študent SPŠ stavebnej z Nitry Andrej Matejov postavil z vlnitej lepenky Chrenovský most. Zapojil sa tak do 7. ročníka súťaže Stavby z vlnitej lepenky, ktorá je určená stredným školám, zameraným na stavebníctvo v Českej republike a tento rok po prvýkrát aj zo Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Kúzelné dielo nitrianskeho študenta: Z lepenky postavil Chrenovský most
Zdroj: Dnes24.sk

Odborná porota vybrala spomedzi 32 prihlásených škôl 6 finalistov. Andrej Matejov z SPŠ stavebnej sa nakoniec do finále neprebojoval. Študenti pracovali výhradne s vlnitou lepenkou. Od Zväzov dostali hárky rôznej pevnosti, veľkosti a farby. Mohli však využiť i vlastnú vlnitú lepenku. Model mosta umiestnili na dopredu danú podstavu z vlnitej lepenky s veľkosťou 1,5×1 meter. Autori vytvárali už existujúci most, ktorý sa nachádza či nachádzal v ich meste a regióne, alebo navrhli a postavili originálnu stavbu podľa vlastného návrhu.

Zaujímavé finančné ohodnotenie

Projektu Stavby z vlnitej lepenky, ktorý sa tohto roku koná už siedmykrát, sa zúčastňuje 20 stredných škôl z Českej republiky a 12 stredných škôl zo Slovenska. Víťaz medzinárodnej súťaže sa môže tešiť na dary v hodnote 30 tis. Kč. Škola na 2. mieste dostane 15 tis. Kč a bronzový projekt získa 10 tis. Kč. O konečnom poradí sa rozhodne 19. júna v priestoroch Národného poľnohospodárskeho múzea v Prahe.

Most z lepenky
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM