Jaroslav Dodok Rôzne

Poznajú mladí ľudia svoje práva? Vedia, kde, ako a na čo všetko sa môžu pýtať?

Ak máte občas pocit, akoby váš vek bol prekážkou práve vtedy, keď najviac potrebujete poradiť, teraz to môžete zmeniť.

Kampaň** „Information right now! Mladí ľudia sa pýtajú“** je európska kampaň, ktorá bola zahájená dňa 17. apríla 2012 a je realizovaná organizáciou ERIYCA (European Youth Information and Counselling Agency) v spolupráci s Radou Európy. Cieľom kampane je zvýšiť povedomie mladých ľudí, rozhodovacích orgánov a médií o osobitnej úlohe informovanosti mládeže v oblasti ich prístupu k právam a o samotnom práve prístupu mladých ľudí k informáciám. Predpokladom k dodržiavaniu demokracie, ľudských práv a základných slobôd je právo všetkých mladých ľudí na prístup k úplným, objektívnym, zrozumiteľným a spoľahlivým informáciám vyplývajúcim z ich požiadaviek a potrieb.

Náš cieľ je zdanlivo jednoduchý: Ste mladí, alebo vás problematika mládeže zaujíma? Využite informačno – poradenské služby v Informačnom centre mladých!

My sme Informačné centrum mladých (ICM)a každý mladý človek sa u nás môže spýtať na čokoľvek. Budeme sa snažiť odpovedať, poradiť, pomôcť, odporučiť, ponúknuť možnosti, ukázať príležitosť. Dôležité je, že teraz nemusíte chodiť od dverí k dverám, stráviť hodiny neistým hľadaním na internete, či čakaním „na linke“, lebo „ste v poradí“. V ICM nájdete informácie „pod jednou strechou“.

**Podporujeme myšlienku kampane , pretože len človek, ktorý dostane užitočné informácie v správnom čase a dokáže ich aj správne využiť sa môže pohnúť z miesta. Každá nová informácia znamená novú príležitosť. A každá nová príležitosť sľubuje zmenu. ** A preto, Využite šancu byť informovaný! Navštívte Informačné centrum mladých osobne, v 15tich mestách a obciach na Slovensku! Ak nemáte nablízku ICM, je vám k dispozícii naše Konzultačné centrum:

ZAVOLAJ NÁM: Infolinka:046/54301­71 Orangelinka: 0905 815 555 Skype: ICM-Mladým

Napíš nám SMS: 0905 815 555 Pošli nám E-mail: info@icm.sk Klikni na: http://www.icm.sk/ Sme na Facebooku: www.facebook.com/icmmladym

otáznik irn
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM