Jaroslav Dodok Rôzne

Východniar nafúkal za volantom takmer štyri promile

Poriadne opitý 28-ročný Jozef z okresu Snina si sadol za volant a šoféroval motorové vozidlo. Mladého muža zastavila hliadka v obci Klokočov v Michalovskom okrese. Výsledok dychovej skúšky zrejme zaskočil aj policajtov.

Ako informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, vodič Felicie nafúkal 3,81 promile, čo je po prepočte 1,83 mg/l alkoholu v krvi.

Vodiča vyšetrovateľ obvinil z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Z rovnakého prečinu je obvinený aj 45-ročný vodič Octavie, ktorý havaroval medzi obcami Borša a Slovenské Nové Mesto v Trebišovskom okrese. Šofér na rovnom úseku zišiel z cesty a narazil do stromu.

Odmietol nielen dychovú skúšku, ale aj lekárske vyšetrenie, či nie je pod vplyvom návykovej látky. Nehoda sa našťastie zaobišla bez zranení. Policajti vodičovi na mieste zadržali vodičský preukaz. Obvineným vodičom v prípade dokázania viny hrozí až ročné väzenie.

Podľa novely cestného zákona je jazda pod vplyvom alkoholu v krvi nad 0,467 mg/l trestným činom.

Lenka bodla svojho frajera do srdca

Poriadne rušno majú policajti na východe aj v Košiciach, kde riešia obzvlášť nepríjemný prípad.

Košický vyšetrovateľ obvinil z vraždy 22-ročnú Lenku z Košíc, ktorá vo štvrtok 12. júla približne o 23:00 usmrtila v košickom byte svojho 25-ročného druha Jána, hrozí jej trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie.

Žena po hádke a po tom, ako jej muž vulgárne nadával, vzala nôž a bodla ho do hrudníka. Ten následne vyhodila do koša. Podľa predbežnej lekárskej správy zapichla Lenka nôž mužovi do srdca a ten na mieste zomrel. Kriminalistický technik na mieste zaistil stopy a nôž, ktorý je pravdepodobnou vražednou zbraňou.

Obvinenú ženu umiestnila polícia do cely predbežného zaistenia a vyšetrovateľ podal podnet na spracovanie návrhu na vzatie do väzby.

student/webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM