Jaroslav Dodok Rôzne

Vzdelávanie na internete môže byť zaujímavejšie

Dnes vám predstavíme vzdelávací projekt Coursera.org. Podobných projektov vzniká vo svete viac, Coursera však poskytuje online vzdelávanie zabezpečené profesormi zo svetových univerzít ako sú Princeton University, Stanford University, Barkely a mnoho

Na internete trávia mladí ľudia veľké množstvo času. Väčšinou na sociálnych sietiach, alebo sa venujú online hrám. O tom, ako produktívne využiť čas strávený na internete existuje veľa návodov, blogov, či príručiek. Portál Student24 sa však zameral na čoraz populárnejší internetový projekt Coursera.org, prostredníctvom ktorého sa môžete učiť od profesorov z prestížnych svetových univerzít.

S projektom môžeme vysloviť spokojnosť, pretože tento typ vzdelávania tu práve chýbal. Jedinečná možnosť ako získať kvalitné vzdelanie v rôznych oblastiach bez toho, aby ste museli platiť drahé školné, jediné čo vám stačí je internet, počítač a chuť sa učiť. Jeden malý dotaz to však predsa len má. Celá výučba prebieha v anglickom jazyku, čo môže byť pre niektorých nevýhodou. Ak sa do projektu chcete zapojiť, je potrebná dobrá znalosť tohto svetového jazyka, avšak nepotrebujete byť** „native spekarom“**, aby ste sa mohli zapojiť.

Hoci sme pár dní po prázdninách a veľa z vás tento čas využíva na oddych, alebo brigádu a o škole nechcete ani len počuť. Napriek tomu máte možnosť nájsť si nejaký ten čas pre seba, na rozvoj, či už čítaním knížky alebo zapojením sa do tohto free online kurzu.

Budeme veľmi vďační, ak sa aj vy podelíte s vašimi radami a tipmi, ako efektívne využiť čas trávený na internete a pokiaľ sa do kurzu zapojíte, tešíme sa aj na vaše reakcie.

student24/Michal Meštan foto: aiesec

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM