Jaroslav Dodok Rôzne

Základné i stredné školy budú súťažiť v projektovom vyučovaní

Podmienkou účasti je vypracovanie projektu obsahovo zameraného na bezpečnosť na internete a prepojenie na miestnu komunitu.

Základné a stredné školy majú možnosť zúčastniť sa na súťaži v projektovom vyučovaní zameranom na digitálnu gramotnosť a bezpečnosť na internete. Do súťaže s názvom Týždeň projektov o bezpečnosti na internete sa školy môžu prihlásiť do 14. septembra. Podmienkou účasti je vypracovanie projektu obsahovo zameraného na bezpečnosť na internete a prepojenie na miestnu komunitu.

//„V rámci tejto súťaže o najlepší projektový týždeň dostanú školy možnosť dokázať svoju kvalitu a zviditeľniť sa, porovnať si skúsenosti s inými školami a zároveň získať inšpiráciu pre ďalšie projekty,“ //uviedla pre Dana Palacková z neziskovej organizácie Indícia, ktorá vyhlasuje súťaž spolu s Nadáciou Orange.

Dodala, že žiakom súťaž ponúkne možnosť rozvíjať svoje komunikačné možnosti, zažiť netradičnú formu vzdelávania a možnosť zapojiť sa do projektu, ktorý presahuje aktivitu bežnej triedy. Súčasťou projektu je aj školenie pre učiteľov, ktorí sa so svojimi žiakmi do súťaže zapoja.

Projektové týždne sa budú v jednotlivých školách realizovať v priebehu októbra a prvej polovici novembra tohto roka. Zverejnenie výsledkov a ocenenie víťazov je na plánované na začiatok decembra 2012.

student24/tasr foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM