Jakub Forgács Rôzne

Ľudia išli okolo a len sa nechápavo pozerali: Mladí v kruhu, tlieskanie a čudné pokriky na bystrickom námestí!

Čo sa to dialo na banskobystrickom námestí? Takú otázku si iste položili viacerí ľudia, ktorí prechádzali okolo veľkej skupiny kričiacich a tlieskajúcich mladých dievčat a chlapcov. Pozrite si autentické zábery z centra mesta.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia išli okolo a len sa nechápavo pozerali: Mladí v kruhu, tlieskanie a čudné pokriky na bystrickom námestí!
Zdroj: YouTube.com

Štvrtok popoludní sa na Námestí SNP zišlo 50 študentov, ktorí na seba pútali pozornosť okoloidúcich. Krátko po 16-tej hodine prekvapil Bystričanov hlasný prejav, ktorý sprevádzali pokriky a potlesky. Študentov si niektorí fotili, iní natáčali.

Úsmevy a dobrá nálada

Netradičné stretnutie začalo spontánnym potleskom mladých ľudí rozostavených v kruhu. Ten postupne gradoval, potom účastníci spoločne skandovali. To upútalo pozornosť okoloidúci, ktorí sa pristavili a študentov pozorne sledovali.

Pokriky sa striedali a nebolo jasné či sú v slovenčine alebo v inom jazyku. Aj preto na prvý pohľad vyzeralo stretnutie na Námestí SNP ako protestná akcia. Viac však prezradili úsmevy na tvárach účastníkov a dobrá nálada, ktorá mladých sprevádzala.

Desiatky študentov z troch miest

Čo sa vlastne dialo približne počas 20 minút vysvetlil jeden z účastníkov a iniciátorov. „O tomto stretnutí vedelo iba pár desiatok ľudí. Aj preto bolo pre okoloidúcich bizarné. Zorganizovali sme akýsi flashmob, teda spontánnu akciu, ktorá priniesla množstvo úsmevov a zábavy. Hlavnou myšlienkou krátkeho skandovania bolo oživiť námestie mladými ľuďmi a podeliť sa s Bystričanmi o niekoľko energizerov,“ priniesol viac svetla do neprehľadnej situácie Jaroslav Dodok.

Nultý ročník Dňa energizerov (Energizer day) prilákal na Námestie SNP 54 študentov prevažne z Banskej Bystrice, Brezna a zo Zvolena. Prekvapiť okoloidúcich a oživiť námestia majú mladí v pláne aj pri ďalších príležitostiach. Kedy a kde však prezradiť nechceli.

Čítajte tiež:

Bystričania žijúci mimo svojho rodného mesta: 10 vecí, na ktoré sa najviac tešíme po návrate domov!

Mladík v obleku na stužkovej búcha šampus: Tohto muža dnes už pozná celé Slovensko, uhádnete, kto to je? :)

Študenti hlasite skandovali na námestí v Bystrici
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM