Kornel Kubík Od Vás

Študenti Gymnázia J.G.T sú zapojení do medzinárodného projektu: Skúmajú život básnika Roberta Desnosa

Študenti Gymnázia J.G.T. sú od roku 2012 do roku 2014 zapojení do medzinárodného projektu Comenius pod názvom „Po stopách Roberta Desnosa“, v ktorom skúmajú život a dielo tohto francúzskeho surrealistického básnika.

Ilustračný obrázok k článku Študenti Gymnázia J.G.T sú zapojení do medzinárodného projektu: Skúmajú život básnika Roberta Desnosa
Zdroj: Dnes24.sk

Od začiatku projektu už štvorica študentov absolvovala pracovný pobyt v Českej Republike a nasledovalo stretnutie troch strán na Slovensku. Išlo o týždňový pobyt, počas ktorého boli štvorice študentov z Čiech a Francúzska ubytované v slovenských rodinách. Cieľom tejto mobility bolo skompletizovať nazbierané materiály a začať s konečnou prípravou filmu a brožúry, ktoré majú byť výsledkom tohto projektu.

Zatiaľ čo väčšina študentov sa zaoberala výberom informácií z výpovedí Desnosových priateľov a známych a ich následným prekladom do slovenčiny alebo češtiny, niektorí už začali s výberom audiovizuálnych materiálov a samotným strihom filmu.

Okrem pracovných záležitostí, bola súčasťou programu napríklad prehliadka vypálenej obce Kalište, vápenky v Nemeckej, či múzea SNP. Zvyšnú prácu na projekte študenti dokončia na jar v roku 2014 vo Francúzsku.

Student24.sk/Peter Kottman

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM