Rôzne

Začiatkom septembra si neúspešní maturanti zopakujú skúšku: Z ktorého predmetu najčastejšie?

Začiatkom septembra absolvuje 1246 neúspešných maturantov opravné písomné maturity. V dňoch 3. až 5. septembra budú na 52 vybraných školách po celom Slovensku písať externé testy, prípadne slohové práce zo slovenčiny, cudzích jazykov, z maďarčiny a matematiky.

Ilustračný obrázok k článku Začiatkom septembra si neúspešní maturanti zopakujú skúšku: Z ktorého predmetu najčastejšie?
Zdroj: TASR

Podmienkou prihlásenia na opravný termín je, že nesmú byť neúspešní z viac ako dvoch predmetov. „Najviac maturantov, až 606, bude opravovať písomnú maturitu z anglického jazyka na úrovni B1. Spolu 344 žiakov čaká opravná maturita z nemeckého jazyka na úrovni B1. Zo slovenského jazyka a literatúry musí test, prípadne slohovú prácu zopakovať 157 žiakov,“ informoval riaditeľ tlačového a informačného odboru ministerstva školstva Michal Kaliňák.

Ako dodal, ďalšími predmetmi v poradí sú matematika, z ktorej maturitnú skúšku absolvuje 82 maturantov, anglickému jazyku na úrovni B2 sa bude venovať 50 maturantov. Po 23 žiakov v náhradnom termíne absolvuje slovenský jazyk a slovenskú literatúru spolu s ruským jazykom na úrovni B1. „Iba po jednom maturantovi bude opravovať neúspešný riadny termín v predmetoch francúzsky jazyk na úrovni B1 a španielsky jazyk na úrovni B1,“ dodal Kaliňák.

Neúspešní maturanti sa mali podľa jeho slov na opravný termín prihlásiť riaditeľovi svojej školy do 30. júna. „V prípade, že neuspejú ani v septembrovom termíne, budú mať poslednú možnosť opravnej maturity počas riadneho termínu písomných maturít v roku 2015,“ doplnil Kaliňák. Termín prihlásenia v tomto prípade je 30. september 2014.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM